Hírek

2004.10.20. 00:46

Keresztül Budapesten

BAMA

Demszky összeférhetetlensége Kupper András bejelentette, ha a közigazgatási hivatal lezártnak tekinti a főpolgármester összeférhetetlenségi ügyét, a Fidesz–MKDSZ-frakció a törvényességi felügyeletet ellátó ügyészi szervezethez fordul. Szerintük ugyanis még hatályos a Fővárosi Közgyűlés jogsértő határozata, miszerint nincs öszszeférhetetlenség Demszky Gábor funkciói között. (vs)
 
Ügyfélszolgálat A csatornázási művek VIII. kerületi új ügyfélszolgálati irodájában egy ablaknál elintézhető minden ügy. A nyomtatványok már interneten is letölthetők. Erről tájékoztatta Palkó György vezérigazgató a fővárosi önkormányzat bizottsági tagjait, akik tegnap a Kerepesi út 19-be látogattak. (vs)

I. kerület Névadó A Krisztinavárosi Könyvtár Márai Sándor iránti tisztelete jeléül felveszi az író nevét. A könyvtárban csütörtök délután fél öt órakor a Márai Sándor életművét bemutató kiállítást Pomogáts Béla irodalomtörténész nyitja meg. (vs)

II. kerület Veszélyben a játszótér Hatemeletes lakóházat kíván építeni a Millenáris Park területén lévő Zöld Péter játszótér helyére az Apistolato Real Estate. A terület tulajdonjogával a külföldi cég rendelkezik, a park csak bérelte a területet. A helyi önkormányzat elkötelezett a játszótér megőrzése mellett. (kg)

III. kerület Közvélemény Az önkormányzat városfejlesztési kérdőívét közel kétszáz kerületi polgár töltötte ki, és küldte vissza. A kiértékelés folyik, az eredményről tájékoztatni fogják a lakosságot. (vs)

IV. kerület Cserebere Az újpesti gyermek- és ifjúsági házban november 7-én újra várják az álló- és mozgóképrögzítés eszközeit és tartozékait kínáló és kereső érdeklődőket. (vs)

V. kerület Nevelési konferencia A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő országos neveléstudományi konferenciát Medgyes Péter, az Oktatási Minisztérium helyettes államtitkára nyitja meg ma délután a MTA-n. A tanácskozáson egyes tantárgyak oktatási helyzetét és időszerű elméleti kérdéseit vitatják meg. (ka)

VI. kerület MÉLYGARÁZS A mélygarázs építéséről szóló szabályokról, a Király utca felújításához szükséges önrészről, nem lakás célú ingatlanok elidegenítéséről is tárgyal holnap az önkormányzat képviselő-testülete. (rv)

VII. kerület ZSIDÓNEGYED Belső-Erzsébetváros jövőjéről tájékoztatta a Fővárosi Közgyűlés szociálpolitikai bizottságát Schneller István főépítész. A bizottság társulást ajánlott a kerületnek, hogy megmentsék a terv által pusztulásra ítélt történelmi negyedet. (rv)

VIII. kerület VAGYON Végh László korábbi ügyvezető lemondása miatt a képviselő-testület úgy döntött, pályázatot ír ki a Józsefvárosi Vagyonkezelő Kft. ügyvezető posztjára. (ia)

IX. kerület BOLGÁROK Megalakulásának 90. évfordulója alkalmából a Magyarországi Bolgárok Egyesülete október 22-én délután fél hatkor ünnepi liturgiát tart a Vágóhíd utcai pravoszláv templomban. (rv)

X. kerület CIVIL ERŐ Huszonnégy kőbányai civil szervezetnek nem egészen négymillió forintot osztottak ki a közelmúltban éves önkormányzati támogatásként. (ia)

XI. kerület Tart még az ebzárlat Veszettség elleni gyógyszert helyeztek ki a vadállatok élőhelyein. Ezért korlátozni kell a házimacskák és a kutyák mozgását. Az ebeket csak pórázon és szájkosárral szabad sétáltatni október 21-ig. (tt)

XII. kerület Történelmi előadás A fény által írt történelem címmel Szántai Lajos magyarságkutató tart nagy érdeklődéssel várt előadást ma a hegyvidéki művelődési központban. (ka)

XIV. kerület JUTALOM Pályázatot hirdetett Zugló önkormányzata a jó eredményeket elért fiatal sportolóknak. Amatőrök jelentkezhetnek, akik hazai és nemzetközi rendezvényeken is jól szerepeltek. (nvzs)

XV. kerület Pestújhelyi ősz Tegnap kezdődtek és október 22-ig tartanak a rendezvénysorozat eseményei az általános iskolában és a Manóvár óvodában. Képzőművészeti kiállítás nyílt, történelmi játszóházat, reneszánsz táncházat rendeznek. A zárónapon szüreti bálon szórakozhatnak a vendégek. (vs)

XVI. kerület Megújultak a hinták A közelmúltban fejeződött be az önkormányzati játszótereken a hinták cseréje. A munkák során mintegy hatvan játszótérről tűntek el a régi játékszerek, helyet adva az EU-szabványoknak is megfelelő alkalmatosságoknak. (lma)

XVII. kerület Mégis lesz játszótér A Strázsahegyen, a Gyolcsrét mögötti területen tavasszal elkezdik egy nagyon szép természeti környezetben 1100 négyzetméteres játszótér építését. Az európai uniós szabványoknak megfelelő játszóteret az önkormányzat saját költségén alakítja ki 12 millió forintból. Tervezik egy sportpálya építését is a közelben. (tt)

XVIII. kerület TOVÁBBKÉPZÉS Csütörtökön fejeződnek be a pedagógiai szakmai napok a Kondor Béla Közösségi Házban. A szakmai napok célja a tanulásszervezés hatékonyabbá tétele, amellyel a diákoknak használnak. (nvzs)

XIX. kerület Nyert az iskola Az Eötvös József Általános Iskola nyerte az idei környezetvédelmi versenyt. Az első helyezett csapat és a zöldérdemű különdíjasok 180 ezer forintot nyertek, amelyet környezetük további szépítésére használhatnak fel. (sk)

XX. kerület Felújításra várva Néhány hétvégi ház és csónakház áll a kerület Duna-partján, ahol egy elhanyagolt gyógyfürdő is található. A jódos-sós gyógyvíz ízületi és nőgyógyászati bajok orvoslását segítheti. Felújítására nem gondolhat jelenleg a kerület. (vs)

XXI. kerület Kisajátítás A Gerincút tervezett nyomvonalán lévő ingatlan tulajdonosai vételi ajánlatot kaptak az önkormányzattól, amelyet ötvenen visszautasítottak. Az önkormányzat az iratokat átadta a közigazgatási hivatalnak a kisajátítási eljárás megindítása érdekében. (vs)

XXII. kerület Zene és irodalom Zrínyi Miklóst és a barokk kor irodalmát mutatta be zenés műsor keretében Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző és Jászberényi József irodalomtörténész tegnap a Dél-budai Kulturális és Szabadidőközpontban. (kg)

XXIII. kerület HELYI AMATŐRÖK  A kerületben élő és dolgozó amatőr művészek munkáiból nyílik kiállítás október 22-én, pénteken délután öt órakor. Helyszín a Táncsics Művelődési Ház. (rv)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!