Hírek

2004.10.27. 01:12

Keresztül budapesten

BAMA

I. kerület Veszélyes hulladék
Az önkormányzat veszélyeshulladék-gyűjtést szervez november 6-án, szombaton 9–13 óra között a Lánchíd budai hídfője melletti parkolóban és a Dózsa György téren, a szobor mögötti parkolóban. (vs)
 
II. kerület DUNA-PART
Ma és holnap ingatlanfejlesztési és városépítészeti konferenciát rendez az OCTOGON című folyóirat. A Duna budapesti szakaszának fejlesztési lehetőségeiről többek között Bojár Iván András, Finta József és Ráday Mihály tart előadást az IBS-ben. (rv)

III. kerület TANÁCSKOZÁS
Öt polgármester már elfogadta Tarlós István meghívását, és jelezte szándékát, hogy megjelenik a holnapi tanácskozáson, amelyen a fővárosi forrásmegosztás kritikája lesz napirenden. A találkozó érdekessége a „különbéke”, hiszen mindenféle pártállású vezető megtalálható a névsorban. (ia)

IV. kerület Csúszik az aszfaltozás
A Székesdűlő sor aszfaltozása egy évet késik. Előbb szélesíteni kell az utat és meg kell oldani az esővíz-elvezetést. A megvalósításhoz szükséges kisajátítási eljárást megindította az újpesti önkormányzat. (vs)

VI. kerület Számítógépcsere
Elöregedtek az önkormányzat számítógépei. A testület a korszerűbb berendezések vásárlására elkülönítette a megfelelő összeget és meghirdette az egyszerű közbeszerzési eljárást. (vs)

VII. kerület Zajcsökkentés
Őshonos fafajok telepítésével kívánják megoldani a por- és zajterhelés csökkentését. Az önkormányzat a költségeket uniós pályázati forrásokból szándékozik előteremteni. (kg)

VIII. kerület KUTYAPEST.HU
Mindennapos gond a naponta újratermelődő kutyaürülék. A józsefvárosi honlapon parázs vita folyik a kutyatartók kihágásairól. Az egyik hozzászóló azt feltételezi, hogy a panaszosok magukban beszélnek, mert a fórumot nem látogatja az önkormányzat. (ia)

IX kerület ROMAFESZTIVÁL
Ma kezdődött és október 30-ig tart a ferencvárosi romafesztivál. Több helyszínen mutatják be a kerületben élő romák a kultúrájukat. A rendezvény fővédnöke Gegesy Ferenc polgármester. (rv)

X. kerület KŐBÁNYA-BLUES
Nagy sikere volt a Pataky Művelődési Házban az Utazás című rockoperának. Új lendületet kaptak a korábbi tárgyalások, miszerint a ház állandó otthont adna a Rockszínház társulatának. (ia)

XI. kerület Tervtanács
Az Új-buda arculatán őrködő testület megtartotta első ülését. A jövőben a tanács dönt a kiemelt útvonalakra tervezett épületekről, valamint az utcafronti homlokzatokat érintő átalakításokról. (tt)

XII. kerület ’56-os filmvetítés
Az 1956-os forradalom eseményeiről vetítenek filmeket november 4-ig esténként öt és kilenc óra között a polgármesteri hivatal előtti kivetítőn. (ka)

XIII. kerület Solnai vendégek
A Svédületes program keretében Solna város delegációja járt Angyalföldön. A Stockholm közeli település hivatalának küldöttsége előbb a polgármesteri hivatalt kereste fel, majd a szociális intézményekbe látogatott el. (vs)

XIV. kerület FEJLESZTÉSEK
Jelzőlámpát szereltek fel a Vezér út és az Egressy út kereszteződésénél. Nagyon sok baleset történt az elmúlt években ebben a kereszteződésben. Közvilágítással ellátott szervizút is épült a lakópark közelében. (nvzs)

XV. kerület Nyitott kapuk
A Petőfi Sándor Közgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium nyílt napot tart október 27-én és 28-án nyolc és tizenegy óra között. Az intézmény után érdeklődő nyolcadikosokat várják, akik számára 12 hetes felvételi előkészítőt is szerveznek. (vs)

XVI. kerület Posztumusz díjak
A kerület helytörténésze, Lantos Antal alapította díjakat idén Blatniczky Jenő evangélikus lelkész és Gyarmathy Imre iskolaigazgató, a Cinkotai Néprajzi Gyűjtemény alapítójának leszármazottai vehették át. (lma)

XVII. kerület Szabadidős rendőrök
A közbiztonság javítása érdekében október elsejétől április 30-ig szabadidős rendőrök járőröznek a kerületben. A rendőrök a munkaidőn túli őrködésért 650 forintos óradíjat kapnak. A testület mintegy hatmillió forintot különített el erre a célra. (tt)

XVIII. kerület TÉSZTASZOBROK
Aranyéremmel tért haza Tanács Attila mesterszakács a németországi Erfurtban rendezett szakács- és cukrászolimpiáról. Az arany mellett egy ezüst- és két bronzérmet nyert. (nvzs)

XIX. kerület Parkoló a metrónál
A tervek szerint a kőbánya-kispesti végállomásnal 330 férőhelyes P+R parkoló létesül, átépítik a buszpályaudvart, a metróállomást és 2×2 sávosra bővítik a Vak Bottyán utcát a Lehel útig. A beruházás költségigénye mintegy kétmilliárd forint. (vs)

XX. kerület Jelzőlámpa
A forgalmas Helsinki út–Meddőhányó úti csomópontban november 20-ig jelzőlámpás forgalomirányítást alakítanak ki a gyakori balesetek megelőzése érdekében. (tt)

XXI. kerület Hadüzenet
Rongálás címén feljelentik Csepelen a falfirkák készítőit. A kiragasztott hirdetések esetében a hirdető ellen felszólítás nélkül szabálysértési eljárást kezdeményeznek. A kis lakossági hirdetéseket az önkormányzat által felállított táblákon el lehet helyezni. (vs)

XXII. kerület Szemét
A Fővárosi Közterület-fenntartó Rt. a jövőben kész áttelepíteni a kerület szelektív hulladékgyűjtő szigeteit, ha továbbra is a tárolók köré dobálják a szemetet. Az FKF erről a szándékáról tájékoztatta a kerület önkormányzati vezetését is. (kg)

XXIII. kerület Hajléktalanszálló
Alapítványi szálló kezdte meg működését az egyik soroksári iskola szomszédságában. Az önkormányzat nem kapott hivatalos tájékoztatást. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!