Hírek

2004.10.29. 01:23

Keresztül Budapesten

BAMA

I. kerület Béremelés Hatszázalékos közalkalmazotti béremelést tervezett az önkormányzat, amit meg tudnak toldani az állami költségvetésből igényelt egy százalékkal. Ezzel lehetőség nyílik december 10-ig egy szerény (személyenként 14 ezer forintos) kereset-kiegészítés kifizetésére. (vs)

II. kerület Marad a benzinkút A főpolgármesteri kabinet hozzájárult a Szilágyi Erzsébet fasori benzinkút további hat évig tartó fennmaradásához.
A cég hat évre előre 150 millió forintos bérleti díjat hajlandó fizetni. (vs)

III. kerület Polgármesteri találkozó Óbudai hivatalában Tarlós István polgármester tegnap délután hat kollégáját látta vendégül. A találkozón a 2004. évi forrásmegosztásról tárgyaltak. A megjelentek közös álláspontja: nem értenek egyet a fővárossal. (vs)

IV. kerület Szüret Újpesten sem maradhat el a szüreti bál, amelyet október 30-án este nyolc órától tartanak az Ady Endre Művelődési Központban. (vs)

VI. kerület Lábnyomok a fák között A Pesti Broadwayn megújul az Operettszínház és a Radnóti Színház díszkivilágítása, és ismét kihelyezik
a jelentős művészek lábnyomait, ezúttal a Nagymező utcai fák közé. (vs)

VII. kerület Okmánycsere Az erzsébetvárosi okmányiroda felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a mozgásukban korlátozott személyek parkolási engedélyét december 31-ig lehet kicserélni. A torlódások elkerülése érdekében az érdekeltek mielőbbi jelentkezését kérik. (kg)

VIII. kerület Józsefvárosi megújulás A Corvin–Szigony projekt negyedik negyedéves finanszírozására háromszázmillió forintot biztosított a képviselő-testület. A kiadások elérik az 547 millió forintot, a fennmaradó összeget az előző időszakban megmaradt pénzből fedezik. (vs)

IX. kerület ROMABÁL Először rendeznek romabált a kerületben szombaton este a jelenleg zajló hagyományteremtő kerületi romafesztivál keretében. A táncos lábúak szintén szombaton ugyancsak a kultúrházban rapversenyen indulhatnak délután fél 4-től. A gyerekeket holnap délután 4-től kézműves-foglalkozások várják. (rv)

X. kerület A RÉGI NÉV MEGINT SZÉP LESZ A három kerülethez tartozó Rákosfalva területén aláírásgyűjtés indult. A kezdeményezők a népszavazással akarják elérni, hogy Rákos-falva területi egységként ismét azt jelentse, amit régen, és a köztudatban is így szerepeljen. (ia)

XI. kerület Negyvenöt éves iskola A Bárdos Lajos Általános Iskola és Gimnázium megünnepelte alapítása évfordulóját. Többek között kiállítás nyílt a volt tanárok és diákok képzőművészeti alkotásaiból, gálaműsort rendeztek a Fővárosi Művelődési Házban. (tt)

XII. kerület Kultúránk gyökerei Szentek és a fény! címmel tart előadást ma este 18 órától  Molnár V. József, a magyar kultúra hagyományainak kutatója a hegyvidéki Művelődési Központban. (ka)

XIII. kerület Iskolafelújítás Befejeződött a Németh László Gimnázium felújításának harmadik szakasza, amelyre 250 milliót költöttek. A munkálatokat a pince szinten, 1800 négyzetméteres alapterületen végezték el. A teljes felújítás 2005-ben fejeződik be. (vs)

XIV. kerület FŰTÉS Gazdaságos energiaellátást biztosító fűtőmű alapkövét teszik le ma a Főtáv Rt. Füredi úti telephelyén. Az eseményen részt vesz Demszky Gábor főpolgármester. (nvzs)

XV. kerület Ünnepelő idősek A Pestújhelyi Közösségi Házban október 1. óta nap, mint nap volt a korosztály számára valamilyen rendezvény. Ezen a héten tartották a sorozat zárórendezvényét. (vs)

XVI. kerület Telefonon gyorsabb A kerületi önkormányzat kereskedelmi és vállalkozói irodája a Baross utcai okmányirodában található. A gyors ügyintézés érdekében a 40-11-520-as telefonszámon érdemes időpontot kérni. (lma)

XVII. kerület Eredményes a hulladékudvar Több mint 35 ezer kilogramm papírt, 9 ezer PET palackot, 260 kg tetrapack dobozt, csaknem 1200 kg fémlemezt szállítottak a Gyökér utcai hulladékudvarba a kerületi lakók. (tt)

XVIII. kerület Lakossági fórum Szabadidőpark létrehozását tervezi az önkormányzat az Ajtony utca és az Alpár utca környékén. Ezt Vajk-sziget általános iskolájában megtartott lakossági fórumon jelentették be. (nvzs)
XIX. kerület Ünnepség Az Országos Mentőszolgálat kerületi állomása a héten ünnepli fennállásának 80. évfordulóját. Az állomás 3 autója 24 órában, egy pedig 12 órában teljesít szolgálatot. (sk)

XX. kerület Elkészült a Csili Több mint háromszáz millió forintból újjá varázsolták a népszerű művelődési házát, a Csilit. Kicserélték a vízvezetékeket, új csatornarendszert építettek, felújították a pinceklubot és a tető is új szigetelést kapott. (lma)

XXI. kerület Kutyakennel A csepeli rendőrkapitányság kutyái új otthont kaptak, mondhatni jó kutyai körülmények közé kerültek. A kenelben négy négylábú fér majd el, egyelőre azonban még csak hárman vannak. (vs)
XXII. kerület Csatornaépítés
Budatétényben a Klauzál Gábor utcában és a Bíbic utcában, Nagytétényben a Barackos út és az Angeli utca egy-egy szakaszán építik a csatornát. A kényelmetlenséget okoz az 50-es és a 13-as autóbusz utasainak, mert ezek a járatok módosított útvonalon közlekednek. (vs)

XXIII. kerület Talajterhelés A díj köbméterenkénet 120 forint, amely azonban csökkenthető azzal a számlákkal igazolt mennyiséggel, amelyet a kibocsátó szennyvíztárolójából olyan arra feljogosított szervezettel szállíttat el, amely a folyékony hulladék jogszabályi előírások szerinti elhelyezését igazolja. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!