Hírek

2004.10.30. 01:21

Keresztül Budapesten

BAMA

Virágcsere
Az egynyári növényeket mintegy 57 ezer tő árvácskára cserélik a Várban, a Clark Ádám téren, a Gesztenyéskertben, illetve a belvárosi tereken. Emellett olyan hagymás virágokat ültetnek el (például nárciszt, tulipánt), amelyek majd tavasszal örvendeztetik meg a budapestieket friss virágaikkal. Ezekből 53 ezer kerül a földbe. (vs)

II. kerület Életünk tv nélkül
A Petőfi Művelődési Központ általános iskolásoktól vár bármilyen technikával készített alkotásokat ebben a témakörben november 15-ig. A pályamunkákból a zsűrizés után, 2004 decemberében kiállítást szerveznek. (vs)

III. kerület Emléktábla
A Tímár utca 17/B falán Gruber Béla festőművész tiszteletére elhelyezett táblát november 4-én Tarlós István, Óbuda-Békásmegyer polgármestere avatja fel. (vs)

IV. kerület Marad-e múzeum?
A kortárs művészeti gyűjteménynek otthont adó, modern múzeummá alakított újpesti gyárcsarnokot egy rendezvényszervező cég,
a Helyszínfórum Kft. üzemelteti a jövőben. (vs)

VI. kerület TESTVÉRVÁROSI SZEMINÁRIUM
A testvérvárosi kapcsolatok elvi és gyakorlati kérdései szerepelnek a Terézváros önkormányzata által rendezendő szemináriumon, november 4-én és 5-én. (vs)

VII. kerület Zöldfelület
A képviselő-testület javasolta, hogy a kerület nyújtsa be a fővároshoz a zöldfelület-fejlesztési pályázatot. Ezzel egy időben sort kerítettek a pályázati önrész elkülönítésére. (vs)

VIII. kerület Kegyelet
Az 1956-os forradalom idején munkája végzése közben halálos sebet kapott Jean-Pierre Pedrazzinira, a Paris Match tudósítójára emlékeztek tegnap délután a Köztársaság téren lévő emléktáblánál. (vs)

IX. kerület Támogatott civilek
Több mint 43 millió forintot szerettek volna idén kapni a kerület civil szervezetei, de meg kellett elégedniük a rendelkezésre álló mintegy 16 millió forinttal. Támogatást kaptak a kerület egyházközösségei is, így
a református, a katolikus az unitárius, a buddhista és a zsidó hitközség. (vs)

X. kerület Miniszteri előadás
Az Ökotech kiállítás keretében rendezett környezetvédelmi igazságügyi szakértői konferencián tegnap előadást tartott a vásárvárosban Persányi Miklós környezetvédelmi és vízügyi miniszter. (vs)

XI. kerület Folyamatos felújítás
Idén a csatornahálózatot és az udvart újította fel a Budaörsi út 4–18. alatti társasház, amelynek lakói már tizenkettedik éve folyamatosan szépítik a csaknem 80 éves épületegyüttest. A  beruházás ünnepélyes átvételén részt vett Lakos Imre alpolgármester is. (tt)

XII. kerület Hastánc
Magyarország legképzettebb hastáncosai és tanítványaik tartanak őszi gálát szombaton a Hegyvidéki Művelődési Központban. (ka)

XIII. kerület Befejezett felújítás
Tegnap ünnepélyesen átadta Tóth József, a kerület polgármestere a nyolcvanmillió forintos költséggel felújított Lomb utcai óvodát. Az intézmény középsúlyos értelmi fogyatékos gyerekek képességfejlesztésére különszobákkal és speciális eszközökkel is rendelkezik. (vs)

XIV. kerület Gondtalan órák
A Nyugállományúak Klubja, a Zuglói Cukorbeteg és Nyugdíjas Kézfogás Klub rendezvénye kellemes programokkal, valóban gondtalan órákkal ajándékozta meg a résztvevőket. Rátonyi Gábor polgármester köszöntötte a megjelenteket. (vs)
 
XV. kerület Balassira emlékezve
A kerületi önkormányzat kis küldöttsége Hejcén, a kis Borsod-Abaúj-Zemplén megyei községben, Losonci Anna volt a birtokán, emléktáblát állított Balassi Bálintnak, a reneszánsz költőnek. (vs)

XVI. kerület Ünnepeljünk közösen
Minden párt, akik túljutottak már a 45. házassági évfordulójukon, novemberben a Hűség Napján ünnepséggel vár a XVI. kerületi Erzsébetligeti Színház. (lma)

XVII. kerület Ingyenes tanácsadás
A Rákoscsabai Közösség Házban dr. Vincze Ildikó ügyvéd díjmentesen jogi tanácsot ad minden második csütörtökön 17 órától. Szlivka József okleveles építész pedig hétfőnként 18–19 óra között várja az építkezőket a szintén ingyenes tanácsadásra. (tt)

XVIII. kerület Versmondó verseny
A Vécsey Gyermekszínpad és Drámapedagógiai Műhely a hagyományos vers- és prózamondó versenyét a Kapocs általános iskolában rendezte ebben az évben. A kerület 12 iskolájának 23 tanulója vett részt a megmérettetésen. A zsűriben rendhagyó módon az előző évi verseny győztese, Král Anett is ott ült. (vs)
 
XIX. kerület Mentősünnep
Nyolcvanéves működését ünnepeli az Országos Mentőszolgálat XIX. kerületi állomása. A kispesti mentősök a környező kerületekben és településeken dolgoznak, de ha szükséges, országos feladatokat is ellátnak. (sk)

XX. kerület Betonoznak
A kerületben idén négyszázmillió forintot fordítanak útfelújításokra. Az önkormányzat 49 millió forint saját forrást biztosít a munkákra. (lma)

XXI. kerület Gerincút
A fővárosi önkormányzat jóváhagyta a csepeli gerincút első szakaszának módosított beruházási célokmánya módosítását, és döntött arról is, hogy átcsoportosítással forrást teremt a beruházást előkészítő munkálatokhoz. A régóta hiányolt és várt út 2006 végére készülhet el. (vs)
 
XXII. kerület Vagyonértékesítés
Bevételeinek gyarapítását reméli az önkormányzat a Tátra utca, Zagyva utca és Párhuzamos út által határolt terület beépítetlen ingatlanjainak értékesítéséből. Az ajánlatokat december 2-ig várják. (kg)

XXIII. kerület Lakossági hozzájárulás
Az 1995. január 1-je után épített csatornára történő rákötés esetében ingatlanonként százezer, az 1995. január 1-je előtt épített csatornahálózat esetében 55 000 forint a közművesítési hozzájárulás az önkormányzat rendelete szerint. (vs)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!