Hírek

2004.10.30. 05:44

Keményebben büntetnék a koldulást a demokraták

Zsidai P.

A főváros közgyűlése csütörtökön levette napirendjéről az MDF-frakció koldulással kapcsolatos határozati javaslatait. Szőke László azt szerette volna elérni, hogy a főváros kezdeményezze a parlamentnél a büntető törvénykönyv (Btk.) és a szabálysértési eljárás szigorítását. Az egyre kiterjedtebb koldusmaffia-hálózatokkal szemben a Btk.-t úgy módosítaná, hogy a koldulásra kényszerítőket egytől ötévig évig terjedő szabadságvesztéssel büntessék. A másik javaslat felhatalmazást adna az önkormányzatoknak, hogy rendeletben jelöljék ki azokat a helyeket, ahol megtiltják a koldulást. A büntetés felső határa ötvenezer forint lenne, amit kétéves kitiltással is súlyosbíthatnának. A frakcióvezető a buda-
pesti aluljárók, tömegközlekedési helyiségek és a sétálóutcák megtisztítását szeretné elérni. Ha a jogi és a rendészeti bizottság támogatja, novemberben szavazhat róluk a közgyűlés.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!