Hírek

2004.10.16. 09:30

Kaisert a bal keze mentheti fel a vád alól

Továbbra is tagadja a móri bankrablás elkövetését Kaiser Ede. Bűnösségét már a tanúk se igazolják határozottan.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="301"] Kaiser három év után adott magyarázatot a szakításra
[/caption]Tanúmeghallgatásokkal folytatódott a móri bankrablással meggyanúsított Kaiser Ede és Hajdú László pere. A tárgyaláson Kai-ser egykori barátnőjének apja módosította korábbi állításait. Azt mondta, azért, mert az eljárás nyomozati szakaszában részegen tett vallomást. Igaz, akkor ez senkinek sem tűnt fel.
A tárgyaláson a férfi már nem volt benne biztos, hogy Kaiser mire is kérte meg őt. A nyomozati vallomásban még azt állította: Kaiser azt akarta, hogy figyelje ki a móri bankfiókba érkező pénzszállítót. Azt emlegette, hogy öt perc alatt kifosztható a pénzintézet.
Egy másik tanú, aki a bankrablás idején sikertelenül próbált bejutni a fiókba, nem akart ránézni Kaiserre. Látása megromlott, de nem ezért döntött így. Azt mondta: lelkileg nagyon megviselték a történtek. Az idős pék a felismertetésen kiválasztotta ugyan Kaisert, de bizonytalan volt. A férfi arra kérte a rendőröket, hogy az elé állítottak kezét is megnézhesse. Úgy emlékszik, a bank ajtajában álló és őt elzavaró férfi keze szinte nőies, hibátlan és nagyon fehér volt.
Kaiser arra hivatkozik, hogy balkezes. Mindent a bal kezével csinál. Így ha ő állt volna a móri bankfiók ajtajában és ő vette volna el a bankba érkező férfi utalványát, azt is bal kézzel kellett tennie. Kaiser bal karja azonban nem nőies és nem hibátlan. Alkarján 13 éve vágásnyomok láthatók.
A bíróság meghallgatta Kaiser egykori barátnőjét is, aki saját apját dús fantáziájúnak nevezte. Cáfolta, hogy barátja többször járt volna náluk. Azt azonban nem tagadta, hogy a vádlott kétszer is járt náluk, és beszélt az apjával.

Egy hónap múlva megszülethet az ítélet

Várhatóan november 12-én hoz ítéletet a bíróság a móri bankrablás perében. A bűncselekménnyel tettesként csak Kaiser Edét vádolják. Hajdú László csak mint bűnsegéd szerepel az iratokban. Mint ismert, 2002. május 9-én nyolc áldozatot követelt a móri bankfiókban elkövetett rablás. A tettesek alig több, mint 7 millió forintot zsákmányoltak. A pénzen kívül magukkal vitték a biztonsági őr kulcsait, fegyverét,

a támadásjelzőjét, és mint a tegnapi tárgyaláson kiderült: a zakóját is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!