Hírek

2004.10.19. 01:23

Kaiser elvesztette türelmét

Ellentmondó tanúvallomásokkal folytatódott a móri mészárlás pere. Egy férfi a többiekkel ellentétben azt állítja: egy borostás, rövid hajú fiatalembert látott a helyszínen.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="300"] A tanú a tárgyaláson lett kétséget kizáróan biztos abban, hogy Kaisert látta a bankfióknál
[/caption]– Végre valaki álljon velem szembe azt a magasságos dolgot tisztázni, mert egyre jobban bosszant a dolog – kelt ki magából Kaiser Ede a tárgyaláson.
A vádlott hiába kérte, hogy azok a tanúk, akik látták az egyik móri elkövetőt, álljanak mellé. A bíróság ezt nem engedte meg. Kaiser azt próbálja bebizonyítani, hogy a tanúk magasabb személyt láthattak a bankfióknál.
A nyomozati vallomásokban többségük 180-185 centiméter magas elkövetőről beszélt, Kaiser pedig azzal érvel, ő csak 178 centi.
A bíróságon több tanút a vádlottak kizárásával hallgattak meg. Az egyik védett tanú teljesen biztos abban, hogy Kaisert látta a bankfiók ablakában. A felismertetésen még bizonytalan volt, de a tárgyaláson már kétséget kizáróan azt állította, hogy a vádlott az egyik elkövető. A következő tanú szerint egy borostás, rövid hajú férfi küldte el a bank ajtajában az érkező ügyfeleket. Kaisernek kedvez egy fiatalember vallomása is. A tanú látta az egyik elkövetőt, aki jobb kézzel bezárta a fiók ajtaját, majd egy fekete táskával távozott. Kaiser pedig azt állítja: balkezes. Terhelő vallomást tett azonban Kaiserre korábbi ismerősének zárkatársa. A férfi őrizete alatt tudta meg a móri bűncselekmény részleteit Gy. Gábortól. Levélben is megírta a rendőröknek, hogy Kaiserék a móri elkövetők. A zárkatárs azért nem beszélt, mert féltette húga épségét. A lány Kaiser barátnője volt.
A tanú azt állította, a vádlottak motorral menekültek el Mórról. 

Hajdú először szólalt meg a bíróságon

A móri bankrablás másik vádlottja, Hajdú László eddig szóban nem volt hajlandó reagálni az ellene felhozott vádakra. Vallomását is írásban adta be, kérdésekre sem volt hajlandó válaszolni. Ezúttal kivételt tett. Cáfolta, hogy motorral követték volna el a móri bankrablást. Azt mondta: volt motorkerékpárja, de azt 2001 nyarán eladta és azóta nem ült motoron.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!