Hírek

2004.10.20. 01:17

Jövőt akar építeni az SZDSZ

Farkas M.

Az SZDSZ célja az, hogy továbbra is a jövőt építő tárcákat
irányítsa, és a kormányzati munka hajtóereje legyen – mondta Kuncze Gábor. A kisebbik
kormánypárt elnöke és a négy SZDSZ-es miniszter a ciklus hátralevő részére vonatkozó célokról beszélt. Alkalom nyílt arra, hogy a szaktárcák vezetői ismertessék elképzeléseiket.
Kóka János gazdasági miniszter bejelentette: előbb kezdik el építeni az M6-os autópályát a tervezettnél. Hamarosan Miskolcra, Debrecenbe és Nyíregyházára is gyorsforgalmi utak vezetnek. A tárca kabinetfőnöke november 1-jétől Kákosy Csaba, közigazgatási államtitkára pedig Gilyán György lesz. Persányi Miklós környezetvédelmi mi-niszter a hulladék csökkentését tartja a legfontosabbnak. Bevezetik a darab alapú termékdíjat, amely újra a visszaváltható palackok forgalmazásához vezet.
Kovács Kálmán informatikai miniszter azt ígérte: 2006-ig minden településen lesz internet, és évente 15 százalékkal csökken a hozzáférési tarifa.
Magyar Bálint, az oktatási tárca vezetője szerint a cél a hátrányos helyzetűek beillesztése a társadalomba, és a felsőoktatási reform megvalósítása.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!