Hírek

2004.10.25. 08:24

Jobb, mint a hamburger!

Szombaton a Papp László Sportarénában rendezték meg – az Egyesült Államokban nagyon népszerű X Games, azaz Extrém Játékok mintájára – Magyarország eddigi legnagyobb görsportfesztiválját.

Hegyi Áron

A változatos programban minden ínyenc megtalálhatta a kedvencét, rendeztek BMX utcai és flatland (síktalajon bemutatott ügyességi gyakorlatok) bemutatót, miként hódeszka- és extrémsí- versenyt is. Utóbbiak az Arénába „varázsolt” igazi havon parádézhattak. A szervezők komoly érdeklődésre számítottak, bár az talán még az ingyenes belépés ellenére is meglepte őket, hogy telt ház, 9000 néző várta a versenyzőket. Ennek megfelelően a rendezők igyekeztek minden igényt kielégíteni. A 61 induló között volt X Games-győztes, az ausztrál Simon O’Brien (BMX flatland), és több helyezett is (Frank Lukas, Danny Wainwright). Az egyik legérdekesebb résztvevő azonban a marokkói Anis Ibualem volt, akinek nem kisebb támogatója akadt, mint a marokkói királyi család.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!