Hírek

2004.10.15. 12:14

Hódít az orvosoknál is az informatika

Az egészségügy informatikai hátterének megteremtése egyre nagyobb hangsúlyt kap Magyarországon is.

Fehér Lajos

Az infrastruktúra szempontjából legelmaradottabb három régió, Észak-Alföld, Észak-Magyarország, Dél-Dunántúl egészségügyi informatikai fejlesztését segíti a 2003-ban indult eEgészség Programiroda. Az év második felében a számítógépes megoldások elterjedését háromszázmillió forinttal támogatják költségvetési forrásokból. Az egyik legfontosabb feladat az ágazati honlap fejlesztése és tartalmának bővítése, emellett folytatódik az Európa terv humánerőforrás-fejlesztés operatív programja is.
A fejlesztés fontos része a három régióban térségi és intézményközi egészségügyi információ-rendszerek kialakítása. Ezeket a régióban az összes betegellátási szint (fekvő- és járóbeteg-ellátás, háziorvosi szolgálat) eléri és közösen használja majd. Lerövidülnek a betegutak, javul a regionális egészségügyi ellátás hatékonysága, valamint korszerűsítik a belső információ-rendszert. Már elindult a Dr. Info internetes egészségügyi tanácsadó rendszer első fázisa, amelynek keretében intézményi elérhetőségekről, gyógyszer-információkról (például gyógyszerkölcsönhatásról) lehet telefonon érdeklődni. A betegirányítást támogató második fázis előkészítése jelenleg is tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!