Hírek

2004.10.18. 10:56

HÍRsáv

BAMA

A pápa megköszönte az évfordulós jókívánságokat
Tovább szolgál Köszönetét és háláját hangoztatta vasárnapi Úrangyala imádsága során II. János Pál, a pápává választásának 26. évfordulójára küldött jókívánságokra válaszolva. A 84 éves szentatya ezúttal is megerősítette, hogy tovább szolgálja egyházát.

Észak-Koreának van plutóniumbombája
Atomverseny Észak-Korea már rendelkezik plutóniumbombával, és közel áll ahhoz, hogy pakisztáni segítséggel urániumtartalmú fegyverekkel szerelje fel hadseregét – írta a Szankei Simbun című japán újság tokiói  kormányforrást idézve. Japán az egyik résztvevője azoknak a hatoldalú tárgyalásoknak, amelyek célja, hogy Phenjant a nukleáris fegyverekről való  lemondásra bírják.

Gyanús borítékok  szlovák politikusoknak
Fehér por Újabb szlovák politikusok kaptak gyanús fehér port tartalmazó postai küldeményt Pozsonyban. Egy hete Mikulás Dzurinda miniszterelnök, majd Bugár Béla, a Magyar Koalíció Pártjának elnöke, a parlament alelnöke, utána Csáky Pál miniszterelnök-helyettes kapott anthraxnak színlelt fehér port tartalmazó levelet.

Fontos támogatás a  demokrata elnökjelöltnek
Segít a sajtó John Kerry amerikai demokrata párti elnökjelölt mögé állt vasárnapi szerkesztőségi cikkében a The New York Times. A lap szerint képességeivel Kerry „nagy főnökké” válhat. Vetélytársának, George Bushnak az elnöki működését ezzel szemben „katasztrofálisnak” ítéli az újság.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!