Hírek

2004.10.26. 05:42

Hírsáv

BAMA

A forint leértékelésétől tart a pénzpiac
A Financial Times szerint a magyar kormány és jegybank közötti harc a forint gyengítéséhez vezethet. Szakértők tartanak attól, hogy a kamatszint túl gyors csökkentése, a valuta leértékelésével pumpálja fel a gazdaságot. (hl)

Elsőrendűnek értékelik a magyar kötvényt
Egy nemzetközi hitelminősítő intézet, a Fitch Ratings elsőrendű osztályzatot adott az új egymilliárd eurós, hétéves futamidejű magyar eurókötvényre. A Fitch ennek ellenére változatlanul aggályait fejezte ki a magyar költségvetés bizonytalanságai miatt. (hl)

Eltűnnek a kapuk az M5-ös sztrádáról
A Kész Kft. november végéig leszereli az M5-ös autópálya 28 fizetőkapuját, az elbontás 300 millió forintba kerül. Az Egút Rt. az úttest helyreállítását végzi el. A 28 díjszedő épület annak idején kétmilliárd forintba került. Elképzelhető, hogy a kapuk egy logisztikai bázisra kerülnek. (hl)

Tovább bővült a raktáregyüttes
Soroksáron a BILK Logisztikai Rt. 24 ezer négyzetméter alapterületű új raktárcsarnokát és kétezer négyzetméteres irodaházát adták át. A létesítmény kétmilliárd forintos költséggel épült fel, benne veszélyes árukat raktározhatnak. (hl)

A magyar Quelle terjeszkedik Romániában
A Quelle Bt. az anyavállalat tervei szerint tovább erősít a régióban. Jövőre a magyar leányon keresztül szervezik meg a romániai egység alapítását és működtetését. Ehhez a cég a következő három évben 100-ról 200-ra növeli dolgozói számát, és 30 százalékkal bővíti törökbálinti raktárterületének kapacitását. (hl)

Megtévesztő reklám miatt bírságolják az EGIS-t
A Gazdasági Versenyhivatal versenytanácsa szerint az EGIS Gyógyszergyár a fogyasztók megtévesztésére alkalmas módon reklámozta Coverex nevű gyógyszerkészítményét idén és a múlt évben. Ezért 100 millió forintra bírságolta a céget, és eltiltotta a további jogsértő magatartástól. (hl)

Az OTP-vezér beszáll a szállodaüzletbe is
Siklós és Harkány körzetében készül tízmilliárd forintos ingatlanbefektetésre Csányi Sándor, az OTP Bank vezetője. A siklósi vár közelében konferencia-központ, egy 270 szobás négycsillagos és egy 70 szobás háromcsillagos gyógyszálló épülne. Harkányban gyógyszálló, valamint aquapark készülne. (hl)

Nem nyit újabb üzletet a luxus parfümcég
Az Estée Lauder Kereskedelmi Kft. az idén 10–15 százalékos árbevétel-növekedést vár, ami így eléri majd a kétmilliárd forintot. A luxusszegmens piacvezetője Magyarországon nem tervez újabb üzletnyitást. Megjelenik viszont a balti államokban, mert ott még nincsenek jelen a nemzetközi parfümériahálózatok. (hl)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!