Hírek

2004.10.18. 10:47

Hillerék leváltották az idősebb nemzedéket

„Befejeződött a generációváltás, a magyar baloldal befejezte a másfél évtizedes rendszerváltás minden nyűglődését” – mondta Gyurcsány Ferenc miniszterelnök.

Körmendi Gábor

[caption id="" align="alignleft" width="301"] Hiller István évek alatt szerzett ismertséget és teremtett tekintélyt magának a szocialista pártban
[/caption]A kongresszus 552 küldöttje közül 396-an Hiller István megválasztását támogatták. Az MSZP második embere 302 szavazattal Szekeres Imre lett. Juhász Ferencet és Újhelyi Istvánt alelnökké választották. Az Országos Választmány elnöke Simon Gábor.
Majdnem papírforma-eredmény született az MSZP tisztújító kongresszusán. A majdnem szó azért állja meg a helyét, mert Hiller István elnök Juhász Ferencet szerette volna elnökhelyettesnek. A küldöttek azonban Szekeres Imrét szavazták meg
a párt második emberének.
A megjelentek a párt elnökségének tagjai közé választották Kállai Katalint, Kiss Pétert, Lamperth Mónikát, Mandur Lászlót, Mesterházy Attilát, Steiner Pált, Németh Ferencnét, Vadai Ágnest és Veres Jánost. Az elnökség tagja még a pártelnök Hiller, a két alelnök Juhász és Újhelyi, valamint az elnökhelyettes, Szekeres. Az elnökség tizennegyedik tagja a frakcióvezető Lendvai Ildikó. A tizenötödik helyért Tóbiás József és Veress József maradt versenyben. A második fordulóban 278 szavazattal Veresst, a Miniszterelnöki Hivatal főtanácsadóját választották meg elnökségi tagnak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!