Hírek

2004.10.30. 05:49

Halálos szerelmi háromszög

Vádat emeltek az ellen a három fiatal ellen, akik vascsövekkel agyonvertek egy 19 éves fiút Szolnokon. A tettesek többéves szabadságvesztésre számíthatnak.

Horváth Gy. – Nagy E. D.

Az eset egyik főszereplője egy 16 éves szolnoki lány, aki három hétig járt együtt 19 éves csataszögi barátjával. A búcsú nem ment simán: a fiú ragaszkodott volna szerelméhez, közeledését azonban a lány zaklatásként élte meg. A helyzet azzal még inkább bonyolulttá vált, hogy a lány új barátjának sem tetszett ez az állapot. A pár eltervezte, hogy a volt barátot megölik.
A fiatalok gondosan elterveztek mindent, és bevonták egy 16 éves barátjukat is. Részletesen számításba vették a gyilkosság elkövetésének módját, helyszínét, lehetséges eszközeit. Még a szolnoki vasútállomásra is kimentek megnézni a vasúti menetrendet. Tettüket öngyilkosságnak próbálták álcázni, ezért a Zagyván átívelő vasúti hidat választották helyszínnek. Gumikesztyűről és váltóruháról is gondoskodtak. Beszereztek egy vascsövet, amit kettévágtak.
A fiút volt barátnője csalta a helyszínre június 23-án. A 19 éves fiatalember talán reményt érzett a kapcsolat felújítására, ezért ment el a különös helyszínre megbeszélt randevúra.
A töltésnél azonban megjelentek a lány segítői is vascsődarabokkal felszerelkezve. A támadók tucatnyi ütést mértek a csövekkel a mit sem sejtő áldozatuk koponyájára. A fiúnak esélye sem lehetett a túlélésre. A sínre fektetett holttestet azonban egy járókelő előbb megtalálta, mint ahogy jött volna a vonat.

A kor határozza meg a börtönéveket

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség vádat emelt a három gyanúsított ellen, előre kitervelten, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés miatt – mondta lapunknak Busku Terézia, a vádhatóság szóvivője.

Hozzátette: a három fiatal előzetes letartóztatásban van, miután a bíróság meghosszabbította ezt a kényszerintézkedést. Ha a bíróság bűnösnek mondja ki a vádlottakat, a két fiatalkorú 15 évig terjedő szabadságvesztésre is ítélhető. Felnőtt társuk életfogytig rács mögé kerülhet.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!