Hírek

2004.10.23. 00:12

Gyűjtögető életmódot folytatunk

Ön gyűjt valamit? Biztos, hogy nem? És az öngyújtók, reklámgyufák és -zacskók, telefonkártyák, plüssállatok, tollak?

Tóth Tímea

[caption id="" align="alignright" width="320"] A világbajnok Dariusz Michalczewski saját bokszkesztyűjét ajándékozta Kardos Dezsőnek
[/caption]Kardos Dezsőnek (52) a 46. születésnapján lobbant fel a gyűjtőszenvedélye. A férfi felszolgálóként dolgozott egy vacsorán, amelyen részt vett Thomas Kles-til osztrák államelnök. Dezső egy autogramot kért a politikustól, és ő adott neki. Azóta napi 10 órát tölt azzal, hogy megszervezze a Magyarországra érkező hírességekkel való találkozást. Erőfeszítéseit általában siker koronázza. Már több, mint tízezer autogramja van, amelyeket több mint 100 könyvben tárol. A legnehezebben Carlos San-tana kézjegyét szerezte meg, csaknem 10 évig próbálkozott. A legtöbbet Sylvester Stallonéra várt, 10 órát töltött a szállodája előtt, de végül kiharcolta Rambo kézjegyét. A magyar felszolgáló megszerezte a többi között Paul McCartney, Ennio Morricone, Bobby McFerrin, Joe Satriani, Catherine Deneuve aláírását magának. Számos relikviája is van, Dariusz Michalczewski bokszkesztyűje, egy Orbán Viktor és Silvio Berlusconi kézjegyével díszített focilabda és fotók, amelyeken Dezső látható a sztárjaival.

A férfi magyar szignók után régóta nem is kutat, mindenki nevét adta már a sorozatba, aki számít. Egyedül Helyei Lászlóval volt kisebb összetűzése az autogramkérés közben, aki rossz néven vette, hogy Dezsőből többórás várakozás után kiszakadt a sóhaj: „ Na végre!”, amikor meglátta a színészkönyvből még hiányzó egykori Mátyás királyt. A királyokkal egyébként sincs szerencséje az autogramvadásznak, a norvég, a svéd, a dán király, és legutóbb a spanyol trónörökös is elutasította a közeledését. A férfi Bécsbe, Pozsonyba, Zágrábba jár rendszeresen aláírásgyűjtésre, de a legsikeresebb útjai az osztrák fővárosba vezetnek, mert ott őrzik legkevésbé a sztárokat. Dezső szerint Magyarországon kérlelhetetlenek a biztonsági őrök. Sokszor azért sikerül kicselezni őket, mert Dezső tudja, hová érkeznek, és hol tartózkodnak a hírességek. Sok lesifotós megirigyelhetné az információit.

A Reggel megszállott munkatársai

Gáti Nándor tipográfus: régi kiadású könyveket (2000 db),

Lázin Miklós újságíró: katonai rádiókat (16 db),

Nagy Eszter Dóra újságíró: tűzoltó-matchboxokat (321 db),

jónás józsef vezető szerkesztő: baseballsapka (61 db),

Rados Virág újságíró: belevaló női előadók CD-it (25 db),

Sólyom Erzsébet szerkesztőségi titkár: képeslapokat (400 db),

Toót H. Zsolt felelős szerkesztő: CD-t (600-700 db),

Tóth Tímea újságíró: telefonkártyákat (2500 db) gyűjtött eddig.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!