Hírek

2004.10.28. 06:25

Gyalogosok között parkolnak a gépkocsik

Lázin Miklós András

[caption id="" align="alignleft" width="132"] Ingyen és következmények nélkül várakozhatnak az autók a Déli-pályaudvar kerengőjében
[/caption]Déli-pályaudvar előtti aluljárót rendszeresen elfoglalják a parkoló autók. A megkérdezett rendőrjárőr szerint amíg nincs egyértelmű tiltás, nem tehetnek semmit. Nincs várakozni tilos tábla, tehát lehet parkolni. A közterület-felügyelet munkatársa is széttárta a kezét, mikor arról faggattuk, miként lehetséges az, hogy a mélyben parkolók megússzák mindenféle büntetés nélkül. A Kresz szerint járdának az számít, amit egyértelmű jelzéssel vagy magasítással elválasztanak az utcától.
Itt egyik sincs, így büntetni sem lehet. A felügyelet munkatársa szerint az aluljáró nem számít fizető-parkolónak, vagyis az aluljáró nem parkolási övezet. Ezért ezen a módon sem lehet megzabolázni a kocsijaikat ideiglenesen ide állító sofőröket. Az aluljáróba egyébként az Atilla út felől lehet lehajtani. Azaz ide kellene tenni egy behajtani tilos táblát, és a helyzet megoldódna. Mint megtudtuk, ennek költsége százezer forint körül mozog. Természetesen megkíséreltük kideríteni, hogy e terület kinek a fennhatósága alatt áll. Lapzártánkig ez nem derült ki.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!