Hírek

2004.10.23. 12:48

Főszerepekre vágyott

Fiatal magyar színésznő ennyiszer még nem került újságok címlapjára, mint Gregor Bernadett. De nem azért, mert művészetével minden pályatársát lesöpörte a színpadról. Inkább, mert gyakran változnak mellette a partnerek.

Szilágyi Ágnes

[caption id="" align="alignleft" width="112"] A színésznő szíve vágya Kleopátra szerepe
[/caption]– Pályakezdésekor titokban milyen álmot dédelgetett?
– Arra vágytam, hogy főszerepeket kapjak, rivaldafénybe kerüljek. A színész nem pincében, titokban akar játszani. Azt akarja, hogy tudják, létezik. Nem ilyen ismertségre vágytam. Bár már a főiskola utolsó évében arról írtak az újságok, hogy most végez a Gregor lány, már akkor figyeltek rám. Az újságokban a mostani állandó jelenlétet a saját hülyeségemnek köszönhetem.
– Mire gondol?
– Őszinte voltam a sajtóval. Mindenről nyíltan beszéltem. Akkor úgy gondoltam, jóban vagyok a lapokkal. Ám ennek köszönhetően árgus szemmel figyelnek azóta is. Némelyik írás jóval túlment a hitelrontáson és
a becsületsértésen.

– Talán azért történt így, mert partnerei mind ismert emberek voltak.
– Azt hiszem, igaza van.
– Ha szünnap van a színházban, hogyan telik a napja?
– Hál’ istennek, sikerült beköltöztünk Érdről. Amíg ott éltünk, naponta háromszor-négyszer tettem meg az utat Érd és Budapest között. Most Budán lakunk, így könnyebb az életem. Bence ma karateórán van, így szabad vagyok.  Igaz, a délelőttöm azzal ment el, hogy a postán álltam sorba. Napok óta mondogatom magamnak, hogy keresni kellene a környéken egy jó konditermet, fél éve nem tornázom. Bizony, meg is érzem.

– A repertoáron lévő darabok közül van titkos kedvence?
– Nyolc éve játsszuk a La Mancha lovagját a Magyar Színházban, de még mindig az a szerelmem. A néma levente bemutatója előtt nem kedveltem Zilia szerepét. Akkoriban indultak a valóságshow-k a kereskedelmi tévékben. Azt gondoltam, mindenki azt nézi majd. Kit érdekel Heltai Jenő rímbe szedett szövege. Boldogság, tévedtem.

– A sikeres, csak főszerepeket játszó színésznőnek van szerepálma? Vajon musical vagy tragédia?
– El sem tudja képzelni, hányszor elmondtam már. Talán végre valamelyik rendező meghallja és teljesíti vágyamat. Kleopátrát szeretném eljátszani.

Férjek, szerelmek

Első házassága idején még főiskolás. Férje kutatóorvos

Gyermekük: Bence (9)

Gát Görgy producer felesége több évig

Hosszú kapcsolatok: Zámbó Jimmy, Fabato (mágus), Erdélyi László zenész, Geszti Péter

Jelenlegi férje: Somogyi István táltos

Gregor Bernadett

Szeged, 1972. május 1.

Apja: Gregor József operaénekes a Magyar Színház tagja

Főbb szerepek: Dulcinea, Anasztázia, Zilia, Olívia, Mirandolina

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!