Hírek

2004.10.27. 01:24

Félmilliót rejtegetett a lebukott adóellenőr

Nagy E. D. – Izing A.

Kenőpénz átvétele közben értek tetten egy ceglédi APEH-ellenőrt, aki egy vállakozónak félmillió forintért adóügye lezárását ígérte. Amikor az APEH-ellenőr megtette ötszázezer forintos ajánlatát, a kereskedő látszólag elfogadta, és időt kért a pénz összegyűjtéséhez. A találkozót Budapestre, a nyílt utcára beszélték meg. Mindketten beszálltak egy autóba, ahol a vállalkozó átadta az ötszázezer forintot. Az ellenőr közölte, hogy idei ügyét lezárják, és 2005-ig semmilyen törvénysértést nem tár fel nála az adóhatóság. A közelben Pest megyei gazdaságvédelmi nyomozók figyeltek és előállították az ötvenéves férfit, aki először megpróbálta elrejteni a pénzesborítékot, de később részletesen beismerte tettét. Az ellenőrt vesztegetéssel vádolják, állásából felfüggesztették.

Ebben az évben két hasonló esetre derült fény, közölte lapunkkal az APEH sajtóosztályának illetékese. Tájékoztatásuk szerint alaposan megvizsgálnak minden állampolgári bejelentést, hogy a jogsértéseket és a korrupciót megakadályozzák.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!