Hírek

2004.10.23. 00:04

Egyetértés a szombati ingyenes parkolásról

Kiss G.

Egyetértés van a szombati parkolásidíj-fizetés korlátozásában. Pénteken megírtuk, a Centrum Kft. megfontolandónak tartja ezen a napon a parkolási díj eltörlését. Ezt fontolgatja Budapest másik két parkolási társasága is. A Fővárosi Közterületi Parkolási Társaság igazgatóhelyettese elmondta, hétvégén az V. kerületben is kevesebben keresnek parkolóhelyet. Főző Vilmos ezt a bevásárlási szokások változásával indokolta.

– A IX. és XIII. kerületnek is vannak részei, ahol nincs értelme a szombati fizetésnek – mondta lapunknak a Budapest Önkormányzat Parkolási Társaság ügyvezetője. Novák Péter szerint erre csak a lakóövezetek környékén nyílna lehetőség. A Nagyvásárcsarnok közelében a szombati forgalom miatt a módosítás már hátrányosan érintené a környéken élőket.
A parkolási rendszer módosításáról a Fővárosi Közgyűlés dönthet. Vajda Pál főpolgármester-helyettes elmondta, ha a társaságok az érintett kerületekkel elkészítik javaslataikat, a közgyűlés mérlegelni fogja a felvetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!