Hírek

2004.10.22. 01:31

Az erdélyiség szellemét képviseli Markó Béla

„Erdélyi elnököt az európai Romániának” – ezzel a jelszóval száll versenybe az államfői székért Markó Béla.

Gyulay Z.

Az évszázadokon keresztül érvényesült toleranciát, a nyelvi közösségek sokszínűségét, az európaibb gondolkodásmódot és a fegyelmezettebb életvitelt tekinti a legjellemzőbb erdélyi erényeknek Markó Béla, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség  elnöke, a szövetség államelnökjelöltje. Markó szerint az erdélyi magyarok egyszerre büszkék magyarságukra és erdélyiségükre. „A nemzeti büszkeség legmagasabb fokát én a székelység körében tapasztaltam” – mondta Markó, aki maga is székely.

Hivatalosan is jelölt

Benyújtotta a Markó Béla államelnökjelöltségét támogató 268 ezer aláírást csütörtökön a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) a romániai Országos Választási Irodához. Markó jelöléséhez 268 ezer ember adta kéz-jegyét, amelyet az RMDSZ területi szervezetei, 230 ifjúsági szervezet tagjai, valamint önkéntesek ezrei gyűjtöttek össze erdélyi és néhány Kárpátokon túli megyében, valamint Bukarestben.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!