Hírek

2004.10.21. 01:22

Alibit biztosítottak Kaisernak

Megerősítették a bíróságon a móri per szerdán meghallgatott tanúi Kaiser állításait.

Nagy Eszter Dóra

[caption id="" align="alignleft" width="320"] A varrónő szintén azt vallotta, hogy látta Kaisert a bankrablás napján Budapesten. Tegnap többen is ezt állították a tárgyalóteremben.
[/caption]Négy tanú egybehangzóan állítja: látták Kaiser Edét a móri bankrablás idején Budapesten. A szerdán meghallgatottak közül csak egy fiatalember állítja továbbra is, hogy a vádlott az elkövető. Ez a tanú nem ismeri Kaisert, csak zárkatársától hallott a bűncselekményről. A zárkatárs, Gy. Gábor azonban hazugságnak nevezte azt, amit a tanú mondott. Sőt
azt is cáfolta most a bíróságon, hogy valaha is kijelentte volna: Kaiser és Hajdú mindenféle dolgot a Dunába dobált. „Én dobtam oda egy pénzeskazettát, de ezt a bűncselekményemet nem ismertem el, tehát neki se mondhattam” – vallotta.
Gy. Gábor húga Kaiser barátnője volt. A lány és családja kiállt Kaiser mellett. A volt barátnő a rendőrséget okolja azért, hogy nem tudott leérettségizni. Azt mondja: az iskoláiban a nyomozók állandóan felkeresték. A szülők szerint a rendőrség folyamatosan zaklatta őket. Azt akarták elérni, hogy vonják vissza Kaiser mellett szóló vallomásukat. Gy. Gábor szerint ezért cserébe még a szabadlábra helyezését is felajánlották neki.
Szintén a vádlott mellett tanúskodott egy varrónő. A hölgy Kaiser idegenek által tervezett szöktetési tervéről mesélt a bíróságon.
– Megkértek, hogy szerezzek embereket megszöktetni a kispesti tárgyalásról – mondta a budapesti varrónő. – De hát honnan szereztem volna embereket? Sajnos ezt nem tudtam megtenni.

A tanúk igazolása

Kaiser a tanúk szerint Csepelen ébredt május 9-én, a Gy. család lakásában. Barátnőjével délelőtt itt tartózkodtak, majd autóval elmentek egy varrodába.

Az Astoriánál lévő üzletben Kaiser kivasaltatta a nadrágját, majd visszatért Csepelre. Az akkor 16 éves lány végig vele volt. Később a vádlott zuglói lakásába mentek, itt is töltötték az éjszakát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!