Hírek

2004.10.15. 13:52

Adót vetne ki a főváros, hogy mentse a BKV-t

Zsidai P.

A kommunális adó emelésével tíz és fél milliárd forint többletbevételhez juttatná a fővárost Bőhm András. Az SZDSZ országgyűlési képviselője, fővárosi frakcióvezető szerdán nyújtotta be törvénymódosító javaslatait. Egy munkavállaló után évente húsz-huszonötezer forintot kellene a gazdasági társaságoknak, vállalkozásoknak fizetniük. A befolyt adót a BKV közel ötvenmilliárdos hiányának csökkentésére használnák. Az új kormány jövőre 15 milliárd forintot ígért a tömegközlekedés fejlesztésére, amiből tíz és felet a BKV kapna, ha tulajdonosa kiegészítené ugyan-ennyivel.
A kommunális adót eddig a kerületek vetették ki, de kétezer forintnál ott sem kellett többet fizetni, ahol alkalmazták. Bőhm András azt mondta lapunknak, már egy éve keresik a módszert a hiányzó milliárdok előteremtéséhez. „Most lett éles a helyzet, mivel szerdán lejárt a módosító javaslatok beterjesztésének határideje.” A szakmai kamarák tiltakoznak Böhm javaslata ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!