Hírek

2004.10.19. 01:39

A nemzet atyja lenne Lukasenko

Harmadszor is indulhat az államfői posztért Lukasenko fehérorosz elnök.

Csák Elemér

A minszki választási bizottság elnöke bejelentette: az előzetes eredmények szerint a választópolgárok 77,3 százaléka igennel szavazott arra, hogy Alekszandr Lukasenko 2006-ban harmadszor is indulhasson az elnökválasztáson. A fehérorosz ellenzéki pártok egyöntetűen színjátéknak minősítették a népszavazást. Lukasenko 1994 óta irányítja országát, mindinkább önkényuralomra emlékeztető módszerekkel. A Kommerszant című moszkvai lap szerint a fehérorosz elnök – más vezetőkhöz hasonlóan – a nemzet atyja akar lenni. A Gazeta rámutat: Lukasenko eltökélten törekszik az életre szóló elnökségre.

[caption id="" align="aligncenter" width="351"] Fehéroroszország
[/caption]

Magyar sérült is volt

Balesetet szenvedett két autóbusz, amely a fehéroroszországi választási megfigyelőket szállította. Hárman meghaltak, hárman megsérültek. Az egyik buszon magyar is volt. A budapesti Külügyminisztérium közlése szerint a magyar megfigyelő könnyebb zúzódásokat szenvedett, amikor visszafelé utazott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!