Hírek

2004.10.19. 07:42

A Juve bajor skalpot akar

Torinóban játsszák a Bajnokok Ligája harmadik körének első rangadóját, ahol korábbi BEK-, illetve BL-győztesek csapnak össze. A kétszeres bajnok Juventus a négyszeres győztes Bayern Münchent fogadja. Eközben a Real Madrid az „életéért” küzd a Bernabeu-stadionban.

Szabó Tamás

Félix Magathnak szép emlékei vannak a Juventusról. A Bayern München edzője a Hamburg játékosaként az 1983-as BEK-döntőn gólt lőtt az olasz csapatnak, sőt a német gárda azzal a találattal hódította el a trófeát. A mester a C csoport mai rangadója előtt mégsem az emlékeiről beszélt, hanem saját csapatát korholta. A bajor gárda a hét végén odahaza 1-0-ra kapott ki a Schalkétól, Magath csupán két játékosát védte meg. „Azt hittem, jó irányba haladunk, erre ez történik velünk. Csak Kahn és Lúcio tett meg mindent a sikerért.” Magath gondjait növeli, hogy számos csatára sérült. Zickler, Santa Cruz és Pizarro sem léphet pályára, szerencséjére Roy Makaay, aki eddig már négy gólt szerzett a mostani sorozatban, egészséges.
A Juventusnak jól sikerült a hétvégéje, 2-1-re verte a Messinát és továbbra is vezet az olasz élvonalban. Az edző, Fabio Capello a Bayern ellen elvileg számíthat Alessandro Del Piero játékára. A középpályás felépülhet Achilles-ín-sérüléséből. Ugyanakkor a francia ász, David Trezeguet hiányozni fog.
A B csoportban a még mindig formán kívül teljesítő Real Madrid, a csoport egyetlen veretlen tagját, a Dinamo Kijevet fogadja. A spanyol egylet szombaton Sevillában kínlódott, 1-1-re végzett a Betisszel. A gárda három angol légiósa közül Beckham és Woodgate sérült, míg Owen harcra kész. „Rendkívül nehéz mérkőzés vár ránk – mondta Ivan Helguera, a Real hátvédje. – A Kijevet tartom a legkeményebb vetélytársunknak.”
A Deportivo rendkívül roszszul kezdte a szezont, de a galíciai gárda már megkezdte a felzárkozást. Az A csoport rangadóján a spanyol gárda ezúttal a Liverpoolhoz utazik, amely a hét végén kétgólos hátrányból fordított és 4-2-re verte a Fulhamet. Az angolok spanyol mestere, Rafa Benítez a honfitársai ellen nem számíthat a sérült Gerrard és Smicer játékára.

A D csoportban a Ferencvárost búcsúztató Sparta Praha a Manchester Unitedet fogadja.

A csehek vezetik hazájuk bajnokságát, míg az angol gárda szombaton csupán 0-0-ra végzett Birminghamben. Sir Alex Ferguson ma este csupán Solskjaert kénytelen mellőzni, a norvég térdproblémái miatt hiányzik.

A csoport

Monaco–Olympiakosz Pireusz

Liverpool–Deportivo

1. Olympiakosz 2 1 1 – 1-0 4

2. Liverpool 2 1 – 1 2-1 3

3. AS Monaco 2 1 – 1 2-2 3

4. Deportivo 2 – 1 1 0-2 1

B csoport

Real Madrid–Dinamo Kijev

Leverkusen–AS Roma

1. D. Kijev 2 2 – – 7-2 6

2. Leverkusen 2 1 – 1 5-4 3

3. Real Madrid 2 1 – 1 4-5 3

4. AS Roma 2 – – 2 2-7 0

C csoport

Juventus–Bayern München

Ajax–Maccabi Tel-Aviv

1. Bayern M. 2 2 – – 5-0 6

2. Juventus 2 2 – – 2-0 6

3. Maccabi 2 – – 2 0-2 0

4. AFC Ajax 2 – – 2 0-5 0

D csoport

Sparta Praha–Manchester U.

Fenerbahce–Olympique Lyon

1. Man. United 2 1 1 – 8-4 4

2. Ol. Lyon 2 1 1 – 4-3 4

3. Fenerbahce 2 1 – 1 3-6 3

4. Sparta Praha 2 – – 2 1-3 0

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!