galériával

2019.10.13. 12:08

Három polgármester-jelölt közül választhatnak a halasiak

Kiskunhalason reggel 6 órakor rendben kinyitott mind a harminc szavazóhelyiség, eddig semmilyen rendkívüli esemény nem történt. Délelőtt 9 óráig a beérkezett adatok szerint a jogosultak 5,7 százaléka, 11 óráig 14,28 százaléka adta le a voksát.

Pozsgai Ákos

Kiskunhalason három polgármester-jelölt indult a helyhatósági választásokon, közülük Fülöp Róbert a Fidesz-KDNP jelölte, délelőtt negyed tízkor a családjával együtt ment szavazni a Szilády Áron Református Gimnáziumban lévő szavazókörbe. A szavazólapok kitöltése után a kislányával együtt dobták be a szavazó urnába a szavazócédulákat. Az ellenzéki összefogás (DK-MSZP-Párbeszéd-Momentum-LMP-Jobbik) polgármester-jelöltje, Rétvári Józsefné tíz órakor, egyedül ment szavazni a Kertvárosi Általános Iskolában lévő 5. számú szavazókörbe. Szabadi István, a Mi Hazánk Mozgalom polgármester-jelöltje nem közölt előzetesen információt arról, hogy hol is mikor adja le a szavazatát.

A hétvégén az ország többi okmányirodájához hasonlóan a kiskunhalasi és a tompai okmányirodák is rendkívüli nyitva tartással állnak a választópolgárok rendelkezésére abban az esetben, ha valakinek lejártak volna a személyi szavazáshoz szükséges okmányai, hogy érvényesítetni tudja.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!