Kézilabda

2023.11.15. 14:22

Botlott az éllovas ellen a Kecskemét

Újabb fordulót rendeztek az NB II.-es és vármegyei ligákban, ahol izgalmas rangadókkal folytatódtak a küzdelmek. 

Nyitray András

A KNKSE egy korábbi mérkőzésen

Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

A női NB II.-ben a Kecskeméti NKSE hazai pályán vívott rangadót az ENUSE ellen a visszavágás reményében. A hibátlan éllovas azonban hamar megmutatta, hogy miért megállíthatatlan eddig, már az első félidőben tetemes előnyt épített ki, s végül 23–40-re nyert idegenben is. A KNKSE a G-csoportban a harmadik helyen áll jelenleg. 

Fájó vereségbe szaladt bele idegenben a H-csoportban a Bácsalmás is, mely az Algyő vendége volt. A hazaiak nem adtak esélyt a PVSE-nek, végül 34–25-re nyertek otthonukban. A Bácsalmás jelenleg csak az ötödik, így tovább kell küzdenie, ha a felsőházban akar zárni. 

A férfi bajnokság F-csoportjában a Kalocsai KC egy hihetetlen gólgazdag mérkőzést vívott otthon a Csepellel. Mindkét csapat bosszús lehet alapvetően, hiszen 39 szerzett góllal általában lehet nyerni, de ez most egyik félnek sem sikerült, a végeredmény 39–39 lett. A Kalocsa jelenleg a 6. helyet foglalja el. 

A G-csoportban a Mizse KC sem bírt otthon a Törökszentmiklóssal, kiélezett hajrában 28–28-as döntetlennel zárul ez a találkozó. A Lajosmizse az 5. pozíciót foglalja el a nagyon szoros mezőnyben. 

A vármegyei I. osztályú férfi bajnokságban A Kiskunmajsa újabb győzelemmel erősítette meg hibátlan srozatát, illetve vezető helyét, ezúttal a Gézengúz UKC-t verte idegenben 16–27-re a gárda. A Kecskeméti NJE a Tiszakécskét győzte le idegenben 19–42-re. A Kiskunmajsa ezzel befogta a Kiskőröst, mely szintén minden meccsét megnyerte eddig. 

A női ligában a Mizse KC szeznzációs rangadót vívott otthon a Kalocsával, melynek végén a hazaiak 31–30-ra nyertek. A címvédő Nemesnádudvar sem hibázott, 29–20-ra nyert Soltvadkerten, így továbbra is vezet a szoros mezőnyben.  A Kiskunmajsa a Kiskőrösnél (27–17), míg a Kiskunhalas a Soltnál (35–23) bizonyult jobbnak a mögöttünk hagyott körben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában