Röplabda

2023.01.11. 07:00

A Szeged elleni kupameccsel kezdi szerdán a Kecskeméti RC az évet

Szerda este Magyar Kupa negyeddöntő visszavágón fogadja a férfi röplabda Extraligában szereplő Kecskemét RC a másodosztályú Szeged gárdáját. Az első mérkőzést 3:0-ra nyerte a hírös városi gárda, a szegediek elleni hazai visszavágó tehát kötelező feladatnak tűnik.

Vincze Miklós

A szegediek elleni hazai visszavágó kötelező feladatnak tűnik

Fotó: Bús Csaba/archív felvétel

Nagy József, a Kecskeméti RC vezetőedzője elmondta, hogy december 27-én már megkezdték a felkészülést. Szilveszterkor kiadott még egy kis pihenőt a csapatnak, de január első hetében már a megszokott tempó és ütemezés szerint, tehát napi két edzéssel mentek a tréningek. – A mi szempontunkból jó volt, hogy nem volt a héten tanítás, így az iskolába járók is teljes intenzitással vehették ki a részüket a munkából. Az első héten fizikálisan nagyon kemény terhelést kaptak a játékosok, most hétfőtől pedig már az eheti két mérkőzésre koncentráltunk – utalt a munka ütemére.

Ami a keretet illeti, a karácsonyi után időszakban mindenki a vezetőedző rendelkezésére állt, kivéve Boldizsár Pétert, Szabó Mátét és Varga Pétert, akik az utánpótlás válogatottban kaptak és vállaltak szerepet.

Arra, hogy egy olyan kupamérkőzés, amelyen szinte borítékolható a győzelem, ugyanakkor amelynek azért a klub céljainak az elérése tekintetében nagyon komoly a tétje, zavaró tényező-e a hétvégi bajnoki előtt vagy éppen hogy kapóra jön, elmondta, hogy a ma esti kupavisszavágó nem is lehetett volna alkalmasabb időpontban. – Éppen a kupameccs miatt nem is kötöttünk le edzőmérkőzést, A szeged hazai pályán való legyőzése nem jelenthet gondot. Hétvégén aztán pokolian nehéz feladat vár ránk. A Kazincbarcika nagyon megerősödött, leigazolták a Reffatti-t, ezáltal egy új energiaszintet kaptak, ráadásul kiváló formában vannak. Számunkra létkérdés, hogy sikerüljön az alapszakasz végére bejutnunk a legjobb négy közé, így nagyon szeretnénk ezt a hete két győzelemmel zárni.

A Vidux-Szegedi RSE elleni Magyar Kupa negyeddöntő szerda este 19 óra 30 perces kezdettel vívják meg a Messzi István sportcsarnokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában