Kecskemét

2024.05.28. 17:29

Kiderült, kik lettek idén a Versünnep legjobbjai

Kecskeméten heteken át zajlott a Versmondók Találkozója, melynek döntőjét, azaz a Versünnepet szombaton tartották meg. A zsűrinek nem volt egyszerű dolga: nagyon sok ügyes diákot hallgathatott meg.

Sebestyén Hajnalka

A 2023/2024-es tanévben a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely 28. alkalommal hirdette meg a Versmondók Találkozóját, melynek keretében Kányádi Sándor születésének 95. évfordulójára emlékeztek. A részletekről Csizmadia Ilona, a Hírös Agóra munkatársa adott számot. A felhívásra 515 versmondó jelentkezett az öt korcsoportban. Húsz válogató forduló során választották ki azt a 102 versmondót, aki a múlt szombati Versünnepbe, a Versmondók Találkozója döntőjébe bekerült. A rendezvény kapcsolódott a „Regösök húrján” országos vers- és prózamondó versenyhez.

versünnep, Kecskemét
Versünnep 3-4. osztályos díjazottjai
Fotó: Beküldött fotó

A Versünnepen Barta Dóra, a Magyar Érdemrend Lovagkereszt kitüntetettje, Harangozó Gyula- és Seregi László-díjas magyar táncművész, Érdemes művész, a Hírös Agóra ügyvezető igazgatója köszöntötte a versmondókat, felkészítő tanáraikat, és hozzátartozóikat, majd Pál Sándor Attila költő, író, a Forrás szerkesztője megnyitó gondolatai hangzottak el.

A Drámapedagógiai Műhely javaslatára az idei Felkészítő Tanári-díjat Gerzsenyiné Danku Tünde tanító és óvodapedagógus vehette át.

A megnyitón Szabó Mátyás dalszerző, zeneterapeuta Szabó Lőrinc és Kányádi Sándor egy-egy megzenésített versét adta elő.

A magas színvonalú szerepléseket követően a különböző korcsoportokban a következő versmondók értek el kiemelkedő eredményt.

1–2. osztályos korcsoport

Kiemelt Arany-díjat kapott: Gyenes László Vilmos (Petőfi Sándor Katolikus Általános Iskola), Juhász Janka (Kodály Iskola), Szeberényi Gyula Ábel (Szent Imre Katolikus Általános Iskola), Vajdics Ákos (Kodály). Arany-díjat vehetett át: Csomor József (Kodály), Fodor Alexa Menta (Szent Imre), Gút Gergő (Petőfi Iskola), Horváth Boldizsár Dános (Kodály), Lécz Panna (Kodály), Pawlowszki Nádja (Kodály), Pilhoffer Elemér László (Corvin Mátyás Általános Iskola), Schautek Lilla (Refi), Szabó Leila Léna (Móra Ferenc Általános Iskola), Szilvási Emili (Vásárhelyi), Szölösi Zselyke (Petőfi), Tamasi Áron (Refi), Tóth Liana Klára (Szent Imre).

Arany-díj és Közönség-díj a versmondók szavazata alapján kiérdemelte: László-Bezdán Szofi (Kadafalvi Általános Iskola), Arany-díj és az Univer ajándékcsomagját Rindt-Kiss Máténak (Vásárhelyi) ítélték oda.

3–4.osztályos korcsoport

Kiemelt Arany-díjat vehetett át Farkas Dorka Lívia (Petőfi), Sipos Gellért (Vásárhelyi). Arany-díjat kapott: Bódog-Szabó Lili (Refi), Gémes Petra (Refi), Hudra-Kiss Balázs (Szent Imre), Jász Miléna (Lánchíd Utcai Sport Általános Iskola), Katonka Milos (Petőfi), Tóth-Kovács Johanna (Piár), Zsikla Kincső (Vásárhelyi). Arany-díjat és az Univer ajándékcsomagját Borsos Bence (Petőfi), az Arany-díjat és Közönség-díjat a versmondók szavazata alapján: Polai Polett (Szent Imre), az Arany-díjat és az MTVA2 Gyermekcsatorna felkérését Gabula Tamara Sára (Kodály) érdemelte ki. 

5–6. osztályos korcsoport

Kiemelt Arany-díjat kapott Doró Csanád (Kodály). Arany-díjat vehetett át: Dobos Eszter (Refi), Dorogi Melodi (Kertvárosi Általános Iskola), Pölös Bálint (Zrínyi), Simkó Hunor (Refi), Szilágyi Kincső Eszter (Piár), Varga Hanna (Kertvárosi). Arany-díjat és Közönség-díjat ítéltek meg a versmondók szavazata alapján Nagy Dánielnek (Refi), Univer ajándékcsomagot és Ezüst-díjat Fodor Marcellnak (Szent Imre).

7–8. osztályos korcsoport

Kiemelt Arany-díjat kapott Hajdú Zalán Bendegúz (Református Gimnázium). Arany-díjat vehetett át: Jakab Laura (Kertvárosi), Kuti Emma (Refi), Móczó Panna (Kodály). Arany-díj és az Univer ajándékcsomagját érdemelte ki Tamasi Sámuel (Refi), Közönség-díjat a versmondók szavazata alapján és Ezüst-díjat Kószó Botond (Kodály). 

9–11. osztályos korcsoport

Kiemelt Arany-díjat és Közönség-díjat kapott a versmondók szavazata alapján Szebellédi Olívia (Refi). Arany-díjat és Versmondó Diák-díjat Telekes Kristóf (Refi) érdemelte ki a 11. évfolyamos diákok közül a Versmondók Találkozóján példaadó, igényes és eredményes versmondásával. 

Arany-díjat vehetett át: Kertész Anna (Katona József Gimnázium), Nagy Abonyi Szilvia (Katona), Szabó Boglárka (Refi), Szelei Mózes Mór (Bolyai János Gimnázium).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!