Évadnyitás

2024.05.30. 18:53

Fiatal tehetségek mutatkoztak be a kerekegyházi Szecsődi Udvarházban

Évadnyitó rendezvényét tartotta a kerekegyházi Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubja. A klubdélutánon a profik mellett fiatal tehetségek is bemutatkoztak.

Gulyás Sándor

– Az elmúlt kilenc év alatt ötvenegy rendezvényt tartottunk, számos alkotóművész és zenész, versmondó lépett színpadra az udvarházban. Az évi szezonzáró programunkat igazi kulturális csemegének szántuk. Az idei évi kulturális seregszemlén Ziegler-Németh Ferenc kerekegyházi festőművész a közelmúltban készült képeivel mutatkozott be a Szecsődi Udvarházban.

Szecsődi Udvarház, fellépés
Profi és fiatal tehetségek is bemutatkoztak Kerekegyházán
Fotó: Lajosné Török  Zsuzsa

– Leginkább olajjal dolgozom. Ez a technika nyújtja a legnagyobb kifejezési lehetőséget számomra. Az alkotás öröme, az állandó fejlődés, és a megújulás lehetőségét hordozza magában. Ezekből válogattam össze huszonegy képet, a portréktól kezdve a tájképekig– fogalmazott a festőművész.

A klubtagok a festőművésszel folytatott kötetlen beszélgetésből azt is megtudhatták, hogy az alkotó jelenleg a kerekegyházi Szent István Király katolikus templom tizennégy belső keresztútképének felújításán dolgozik.

– Klubdélutánjainkon rendszeresen mutatkoztak be alkotó tagjaink, illetve amatőr és profi előadók. Fontosnak tartjuk, hogy minél több fiatalnak adjunk bemutatkozási lehetőséget. Az évadnyitó alkalmából a kecskeméti Piarista DÚR együttes, ifjúsági ének- és zenekarral ismerkedhetett meg a tagság. Verset mondott a Kerekegyházán élő Ürögdi Andrea, a megyeszékhelyi Pótszék Társulat tagja – fogalmazott Szecsődi György klubvezető.

A program hagyományosan közös énekléssel, tánccal, beszélgetéssel zárult. A jó hangulatról a Pirossapkás zenekar gondoskodott.

A kerekegyházi Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók Klubja a nyáron további tartalmas programokkal várja a művészetek iránt érdeklődőket. A következő alkalom június 8-án lesz, amit a Kiskunhalasi József Attila Irodalmi körrel együtt tartanak meg. Gál Mihály alkotásaiból nyílik kiállítás, majd irodalmi összeállítást hallhatnak az érdeklődők a Kiskunhalasi József Attila Irodalmi Kör tagjainak tolmácsolásában. Zenél a TBX Band.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!