Tárlat

2024.05.28. 17:59

Új kiállítás nyílt Kecskeméten, a Tudomány és Művészetek Házában – galériával

Hétfőn tartották a Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum Kondor Béla Művészeti Tagozatának év végi kiállítását a Tudomány és Művészetek Házában.

Orosz Fanni Flóra

A színes festményekből és részletgazdag kerámiákból, szobrokból álló kiállítás megnyitóján köszöntőt mondott Szappanos Benedek a TMH igazgatóhelyettese, aki számára hatalmas öröm, hogy a Tudomány és Művészetek Házába ismét élet költözött.

kiállítás, tárlat, művészet
A Kecskeméti SZC Kandó Kálmán Technikum Kondor Béla Művészeti Tagozatának műveiből nyílt kiállítás
Fotó: Orosz Fanni

– „Táplálkozzunk kultúrával, mert a kultúra az élet legmélyebb tartalma” – fogalmazott Szappanos Benedek.

Hozzátette: nem mindegy, hogy a mai fiatal generáció mivel tölti szabadidejét, de a kiállításon bemutatók mind színesen mutatják be mit és hogyan látnak a világból.

A kiállítást Virág Ágnes művészettörténész nem mindennapi és fiatalos nyelvezetű köszöntője nyitotta meg. Virág Ágnes jótanácsa az ifjú művészek számára az volt, hogy küzdjék le az összehasonlítgatás érzését, ugyanis minél többet hasonlítják magukat másokhoz, annál jobban elbizonytalanodhatnak magukban. A művészettörténész hangsúlyozta, hogy a boldogság, az egyensúly és a harmónia az életben mind-mind az olyan haszontalannak tűnő dologból fakad, mint a zene, a festészet, a nevetés, a szórakozás.

A tárlat megtekinthető: május 27-től-június 7-ig hétköznaponként 10 órától 17 óráig.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!