Megemlékezés

2024.04.13. 09:39

Ladányi Mihályra emlékeztek a költészet napján Kalocsán

A magyar líra egyik legkiemelkedőbb alakja, József Attila 1905. április 11-én született, a költőóriás emlékére 1964-ben rendelték ezt a napot a magyar költészet napjául.

Zsiga Ferenc

Csütörtökön országszerte klasszikus és kortárs költőink verseit idézték, emlékesteket, zenés irodalmi programokat tartottak. Így volt ez Kalocsán is, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Tomori Pál Könyvtár szervezésében a 90 éve született Ladányi Mihály költőre népes közönség előtt emlékeztek. 

Emlékestet tartottak Kalocsán
Fotó: Zsiga Ferenc

A megjelenteket Csikós Marianna könyvtárigazgató köszöntötte, majd a bevezető gondolatok után Ladányi Mihály szellemét a Kalocsai Thália Társulat tagjai idézték meg, gordonkán közreműködött Farkasné Böjtös Beáta. 

Fotó: Zsiga Ferenc

A költő életéről, személyiségéről, pályafutásáról, munkásságáról Balogh Csaba tartott prezentációt. A sok érdekességet tartalmazó előadás közben Ladányi Mihály verseit a Thália Társulat tagjai tolmácsolták. Az irodalmi betétek Füstös Éva, Horváth Márta, Kállai Sándor, Kanalas János, Madainé Szilágyi Anita, valamint Póli Róbert nevéhez köthetők. 
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában