Megemlékezés

2024.04.13. 09:39

Ladányi Mihályra emlékeztek a költészet napján Kalocsán

A magyar líra egyik legkiemelkedőbb alakja, József Attila 1905. április 11-én született, a költőóriás emlékére 1964-ben rendelték ezt a napot a magyar költészet napjául.

Zsiga Ferenc

Csütörtökön országszerte klasszikus és kortárs költőink verseit idézték, emlékesteket, zenés irodalmi programokat tartottak. Így volt ez Kalocsán is, a Kalocsai Innovációs és Közművelődési Központ Tomori Pál Könyvtár szervezésében a 90 éve született Ladányi Mihály költőre népes közönség előtt emlékeztek. 

Emlékestet tartottak Kalocsán
Fotó: Zsiga Ferenc

A megjelenteket Csikós Marianna könyvtárigazgató köszöntötte, majd a bevezető gondolatok után Ladányi Mihály szellemét a Kalocsai Thália Társulat tagjai idézték meg, gordonkán közreműködött Farkasné Böjtös Beáta. 

Fotó: Zsiga Ferenc

A költő életéről, személyiségéről, pályafutásáról, munkásságáról Balogh Csaba tartott prezentációt. A sok érdekességet tartalmazó előadás közben Ladányi Mihály verseit a Thália Társulat tagjai tolmácsolták. Az irodalmi betétek Füstös Éva, Horváth Márta, Kállai Sándor, Kanalas János, Madainé Szilágyi Anita, valamint Póli Róbert nevéhez köthetők. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!