Hunyadi70!

2024.04.09. 12:17

Diákok tárlata látható a bácsalmási gimnáziumban – galériával

Egy különleges és sokszínű kiállítást nyitottak meg kedden délelőtt a Hunyadi János Gimnázium emeleti folyosóján.

Juhász Jenő

Szem, kéz, szív, szó. Tekintetek, gesztusok, szerető szívek, szavak a papíron. Írott és rajzolt történetek, érzések a kiállító diákok belső világából. Ezekkel a gondolatokkal köszöntötte az egybegyűlteket Füves Béla művésztanár ezen a valódi ünnepen, hiszen 72 középiskolás diák gondolta úgy, hogy részt vesz a képzőművészeti kiállítás sorozat mostani tárlatán. A rajztanár hozzátette, hogy az idei tanév elejétől inspirálja őket az a hangulat, melyet a gimnázium 70 éves évfordulója kapcsán megélnek. 

Megnyitották a tárlatot
Fotó: Juhász Jenő

Majd ezt követően Márai András iskolaigazgató nyitotta meg a kiállítást. Elmondta, hogy nagyon sok diákban van valamiféle tehetség, aminek a kibontakoztatására bizonyos segítségre van szükség. Úgy véli, hogy az intézmény művésztanára ezeket felismerte, közös alkotásra ösztönözte a fiatalokat, aminek eredményeit most is láthatja a közönség. Az intézmény első embere köszönetét fejezte ki Füves Béla tanárúrnak és a diákoknak egyaránt, hiszen az alkotáson túl még a bemutatkozást is merték vállalni. Arra kérte a fiatalságot, hogy a megkezdett munkát ne hagyják abba, folytassa mindenki a saját területén.

Ők is ezt szeretnék tenni, hiszen az évfordulóhoz kapcsolódó kiállítás-sorozatot folytatni fogják, ha nem is ilyen nagy léptékben, mint az idei tanévben. Szeptembertől már olyan alkotókkal veszik fel a kapcsolatot, akik ha nem is az oktatási intézményhez, de valamilyen formában mégis van kötődése Bácsalmáshoz vagy annak a környékéhez.

A mostani tárlat- aminek a Mi 73-an nevet adták- három hétig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!