Kecskemét

2024.02.28. 08:00

Közeleg a határidő a versmondók találkozójára

A Hírös Agóra Ifjúsági Otthon versmondók találkozójának jelentkezési határideje március 4.

Sebestyén Hajnalka

Áprilisban veszi kezdetét a 28. Versmondók Találkozója, mely a Hírös Agóra és a Kecskeméti Drámapedagógiai Műhely közös programja. A rendezvény kapcsolódik a „Regösök húrján” országos vers- és prózamondó versenyhez. A megvalósítását személyes jelenléttel, játékos irodalmi délutánok formájában tervezik. Idén a Versmondók Találkozója során Kányádi Sándor születésének 95. évfordulójára emlékeznek meg.

versmondás, találkozó, főtér
Közeleg a határidő a versmondók találkozójára
Fotó: Sebestyén Hajnalka / archív-felvétel

A 19., 20. századi vagy a kortárs magyar irodalom értékes alkotásai közül egy szabadon választott vers elmondását kérik az ifjú versmondóktól. Kérik, a versmondók verses mese elmondásával ne készüljenek. A gyermekek életkoruknak megfelelően az alábbi korcsoportokban mutatkoznak be: 1–2., 3–4., 5–6., 7–8., 9–11. osztály. Osztályonként maximum négy fő jelentkezését fogadják. Jelentkezési határidő: 2024. március 4., elektronikus formában a www.hirosagora.hu honlapon található jelentkezési linken.

Arról már korábban is hírt adtunk: a találkozó egyes fordulóinak házigazdája a Hírös Agóra Ifjúsági Otthon és a Hetényegyházi Közösségi Ház, továbbá a város általános iskolái. A találkozó irodalmi délutánjait áprilisban és májusában rendezik meg.

A rendezvény egyik fő programja a Nagy Versmondás a költészet napja tiszteletére a főtéren, április 11-én, csütörtökön 14.30-kor. A Versünnep, a találkozó zárórendezvényének várható időpontja: május 25., szombat 9 óra.

A találkozó legjobb versmondói az 5–6., 7–8. osztályos korcsoportban részvételt nyernek a „Regösök húrján” vers- és prózamondó verseny országos döntőjébe.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!