Aranyhomok Business Wellness Hotel

2024.02.03. 10:28

Kecskemét ad otthont a Krúdy Gyula Irodalmi Kör 50. alkotótáborának

Február 2-án kezdetét vette a Krúdy Gyula Irodalmi Kör 50. alkotótábora, melynek ezúttal a Kecskeméti Aranyhomok Business Wellness Hotel ad otthont.

Orosz Fanni Flóra

A kör elsődleges célja a művészetek támogatása, többek között az ifjú tehetségek felkarolása

Fotó: Orosz Fanni Flóra

Az irodalmi kör 50. alkotótáborának házigazdája Németh Nyiba Sándor olimpikon, költő, a Magyar Kultúra Lovagja, a Krúdy Gyula Irodalmi Kör elnöke volt, aki prof. dr. Sztachó-Pekáry István alpolgármesternek adta át a köszöntőbeszéd jogát, és hangsúlyozta: – Szeretnék tisztelegni a kecskeméti önkormányzat előtt, mert mindig támogattak minket.

Az alpolgármester az önkormányzat nevében is biztosította az irodalmi kör tagjait a további támogatásról, hiszen szerinte a Krúdy Gyula-kör nem csak a múltat, hanem a jelen kreatív energiáját és a jövő ígéretét is magában hordozza. 

Fotó: Orosz Fanni Flóra

A kör elsődleges célja a művészetek támogatása, többek között az ifjú tehetségek felkarolása is, melynek jegyében a Kodály Zoltán Ének-Zenei Iskola növendékei csillogtathatták meg tehetségüket, olyan neves szerzők dallamaival, mint Ludwig van Beethoven vagy Antonio Vivaldi. A klasszikus darabok mellett népdalcsokorral is készültek a zenei iskola tanulói, akik a szereplés után ajándékutalványban és emlékmakettben részesültek.  

A művészetek támogatásán túl Németh Nyiba Sándor úgy fogalmazott, hogy a fél évszázados közös munka alatt igazi családdá kovácsolódott a közösség, hiszen szoros barátságok, szerelmek, sőt még házasságok is szövődtek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!