Kecskemét

2024.02.24. 20:03

Jubileumi koncertet tartott a Mátyás Király Citerazenekar – galériával, videóval

Fergeteges koncerttel ünnepelte fennállásának 15. évfordulóját a kecskeméti Mátyás Király Citerazenekar a Mátyás iskolában.

Lizik-Varga Katalin

A rendezvény kezdetén dr. Lóczi László, a Kecskeméti Corvin Mátyás Általános Iskola igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és az iskolában 15 évvel ezelőtt alakult zenekar tagjait. 

koncert, citera, hangszer, Kecskemét
Számos hangszert megszólaltattak a koncerten
Fotó: Bús Csaba

Az eseményen felidézték az elmúlt esztendőket és megszólaltatták azokat a hangszereket is, amelyeken eddig tanultak játszani. Így a különböző hangolású citerákat, furulyát, tekerőt, kobzát, ütőgardont, dorombot, nagybőgőt, facimbalmot, tamburát, gitárt, moldvai nagydobot, énekhangot.

A zenei kalandozás során a közönség képzeletben körbeutazhatta a Kárpát-medencében lévő magyarlakta területeket.

Az alkalom különlegességét adta, hogy a Mátyás Király Citerazenekaron és csoportjain kívül vendégelőadók is érkeztek a rendezvényre. Közreműködött többek között a Csutorás Együttes, a Fülbemászók Citerazenekar, a Hunyadivárosi Nyugdíjas Klub Férfikara, a Corvin Citerazenekar, a Pengettyű Citeraegyüttes, valamint a Csipkefa Együttes.

Az ünnepi koncert után táncházat tartottak, melyet Böde István és Böde-Harkai Csilla néptáncosok vezettek.

A cikkben szereplő videó megtalálható a Baon.hu Youtube-csatornáján is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!