Tárlat

2023.12.02. 15:07

Évképek kiállítás: egy év alkotásait mutatták be a kiskőrösi művelődési házban – galériával

A Kőrös-körül a Művészetért Egyesület Évképek Kiállítás címmel rendezett tárlatot a kiskőrösi művelődési ház kamaratermében pénteken este. A kiállítók között van Babucsikné Zeykfalvi Anna, Csizmár István, Furák Attila, Kunhegyesi Ferenc, Oláh Pál, Pribék János, Szmutka Katalin, Vlcskó János is.

Barta Zsolt

A felvételeken a kiskőrösi művelődési házban kiállított alkotások

Fotó: Barta Zsolt

Dr. Csizmár István elnök méltatta az érdeklődők előtt a festményeket, grafikákat, művészi fafaragásokat is bemutató alkotók anyagait. Mint fogalmazott, az idei évben Kiskőrösön rengeteg látnivaló volt a Petőfi 200 rendezvénysorozat következtében. Ezek az események nagyon sok embert hoztak a városba. Most lelassul a világ, az adventi időszak kezdődött el. Az év ebben a meghittebb időszakában a most bemutatott művészi alkotások felerősítik a várakozás hangulatát. Lassan eltelik a tizenkét hónap, a természetben a fák levelei lehullottak, a fák az évről annyit őriznek meg, hogy egy évgyűrűvel szélesedik a növény törzse. A művészek idei tevékenységét az alkotásaik jellemzik. Aki végigtekint a bemutatott képeken, grafikákon, érezheti, hogy az alkotókat mi foglalkoztatta idén, milyen hangulatban is voltak 2023-ban? Változott-e a látásmódjuk, esetleg egy új korszakot kezdtek-e meg a korábbi időszakhoz képest? – mondta Csizmár István.

A tárlatnak más értéke is van, ilyenkor találkoznak is az alkotók egymással, kicserélik gondolataikat – hangsúlyozta az elnök. Az egyesületi kiállítás vendégalkotója Zsigmond Enikő volt, akit bemutatott a tárlat méltatója. A környéken jól ismerik, ő ugyanis szervezője a nyaranta megrendezett ordasi alkotótábornak, a Kalocsai Kortárs Művészeti Klub tagja is – mondta végül dr. Csizmár Gábor elnök, majd megnyitotta a kiállítást.

A Kőrös-körül a Művészetért Egyesület 2011. január 22-én, a magyar kultúra napján alakult meg 15 taggal. Célja a helyi tehetséges művészek, művészjelöltek szakmai útjának a támogatása. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!