Kecskeméti Kápolna Galéria

2023.12.01. 21:49

A néprajzi hagyomány inspirálta a kortárs alkotásokat – galériával

Péntek este megnyílt a Nemzetközi Kerámia Szimpózium kiállítása a kecskeméti Kápolna Galériában. A kiállítás záróprogramja a kiállító művészek tárlatvezetése volt.

Horváth Péter

Péntek este megnyílt a Nemzetközi Kerámia Szimpózium kiállítása a kecskeméti Kápolna Galériában.

Fotó: Bús Csaba

A Nemzetközi Kerámia Stúdió, a Kortárs Kerámiaművészetért Alapítvány és a Néprajzi Múzeum közös projektjeként megrendezett idei szimpóziumon a meghívott művészeket arra invitálták a szervezők, hogy a Néprajzi Múzeum kerámia gyűjteményéből inspirációt merítve hozzanak létre kortárs kerámia alkotásokat. A szimpózium nyitó programja egy informatív tárlatvezetéssel kezdődött, ahol a múzeum munkatársai végigvezették a résztvevőket a Kerámiatérben – a Néprajzi Múzeum két részből álló látványtárán, valamint a raktárakba is bepillantást engedtek, szakmai tudásukkal támogatták a művészek kutatómunkáját. A hét alkotó négy intenzív héten keresztül dolgozott együtt a szimpózium témájára, mely a Gyökerek elnevezést kapta. A kerámia hagyományainak átörökítése és újraértelmezése új formavilággal és jelentéstartalommal rendelkező, modern, funkcionális- és szobrászati alkotásokat eredményezett. A szimpóziumon részt vett Boldizsár Zsuzsanna, Jakobovits Márta,Kovács Máté, Monori Anita, Radics Márta és Simon Holpert kerámiaművész. 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!