Koncert

2023.12.01. 07:00

A Gímesi útra gyűjtenek a citerás fiatalok

Gyimestől Gímesig címmel tart szombaton 17 órakor jótékonysági koncertet a Mátyás Király Citerazenekar Kecskeméten, a Hunyadivárosi Közösségi Házban. A bevételt a gímesi útra fordítják.

Sebestyén Hajnalka

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Sulczné dr. Bükki Éva, a zenekar vezetője elmondta: folytatódik a Gyimestől Gímesig koncertsorozatuk. A rendezvényen a zene- és énekszó mellett levetítik a nyári, erdélyi turnéjukról készült kisfilmet. A műsorban vendégként közreműködnek a Kodály Iskola citerásai Vadas László vezetésével.

A Gyimestől Gímesig sorozat következő koncertje február 24-én lesz, mely egyben a zenekar 15. éves jubileumi ünnepsége is. Számos vendéget hívnak: Csutorás Együttes (Táborfalva), Fülbemászók (Tiszakécske), Pengettyű (Budapest), Csipkefa (Kecskemét), Hunyadivárosi Nyugdíjas klub, Böde István és Böde-Harkai Csilla.

Tavasszal pedig jön a második felvonás: Gyimes után a Gímes, azaz elmennek Gímesbe (Zoborvidék, Szlovákia), Bécsbe, majd Győr mellé Nyúlra (Sokoróalja), hogy tovább bővítsék repertoárjukat, kutassák a népzenei értékeket. A most szombati koncert bevételét erre az útra fordítják. 

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!