70 éves a Hunyadi

2023.11.28. 13:35

Újabb kiállítás nyílt a bácsalmási gimnáziumban –galériával

Kedden délelőtt nyitották meg az idei esztendő utolsó kiállítását az intézmény emeleti folyosóján.

Juhász Jenő

A kiállítás közreműködői és az intézmény igazgató

Fotó: Juhász Jenő

Az iskola tanulói és a rendezvény résztvevői, valamint az érdeklődők ezúttal Németh Miklósné Éva alkotásaival ismerkedhetnek meg. Az ünnepségen Németh-Légrády Anna prózája után Kanalas Virág énekelt. A Hunyadihoz kötődő szülő és nagyszülő munkásságát Füves Béla művésztanár méltatta. 

A legújabb bemutatkozó Bácsalmáson, Baján, Szegeden és Budapesten folytatott tanulmányokat. Mesterei Zillich Pál restaurátor és Bálványos Huba grafikus művészek voltak. Első kiállítása a németországi Backnang testvérvárosban volt, majd ezt követően több hazai és külföldi, egyéni és csoportos kiállításon szerepelt. Írásai és fotói számos helyi és nemzetiségi kiadványban láttak már napvilágot.
Múlt a jelenben című kiállításán: kutatásainak, gyűjtéseinek múltbeli és jelenlegi munkáinak kiegészítői és néhány kiemelt darabja látható. Munkálkodása és bemutatkozása meglehetősen széles skálával jellemezhető. Selyem és tájképek, portrék, fotók és kézművesség szerepel a kínálatban.

A közel 40 darabból álló tárlat december 20-ig tekinthető meg az intézmény nyitvatartási idejében.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!