Tumó István

2023.11.30. 12:18

Író-olvasó találkozót tartottak Baján

Tumó István, Franciaországban élő, magyar származású író legújabb könyvének, a Fiola titka című kémregénynek a bemutatóját tartották a bajai Ady Endre Városi Könyvtárban hétfőn este.

Rab Rita

Tumó István kémregénynek a bemutatóját tartották Baján

Fotó: Rab Rita

Az író kezdeményezője volt a Baja és a franciaországi Argentan közötti testvérvárosi kapcsolatnak. Szülőfaluja, Fajsz, iskolai évei helyszínének, Bajának és a franciaországi Trun városának díszpolgára. Eddig 6 könyve jelent meg magyarul: a Nehéz Idők 45-től 56-ig, az Egy asszony kálváriája, Arccal az ég felé, a Gemenci erdő titka, a Gyermekkorom végnapjai és a Humor és szerelem. 

Tumó István
Fotó: Rab Rita

Valamennyi művébe beleszőtte élete eseményeit. A regény  középpontjában a covid járvány áll. Boncolgatja azokat a kételyeket, amelyek megfogalmazódtak az emberekben világszerte a pusztító vírus, az ellenszer és a járvány okozta gazdasági-társadalmi helyzet során. A beszélgetést követően a szerző dedikálta legújabb könyvét.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!