Művészet

2023.10.24. 15:33

Mindennap más témában alkotnak a kecskeméti diákok

A művészeti oktatás terén kiemelt helyen szerepel a kecskeméti Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Technikum. Ebben a hónapban csatlakoztak a világhírű Inktober mozgalomhoz, melyet 2009-ben indított Jake Parker grafikus.

Sebestyén Hajnalka

Budapesten az Art Market rendezvényre is ellátogattak

Fotó: Kapott fotó

Aki részt akar venni, az október minden egyes napján készít egy rajzot, lefényképezi és feltölti #inktober2023 hashtaggel valamelyik közösségi oldalra. A művekkel kapcsolatban gyakorlatilag nincs technikai, méret- vagy stílusmegkötés. Egyetlen fontos szabály van, hogy a napi témára rajzoljanak. Idén a Katedra mint művészeti iskola csatlakozott az eseményhez. 

Október 1-jétől folyamatosan posztolják diákjaik és tanáraik grafikáit, melyek az adott nap témájára születnek. Érdemes az iskola Facebook-oldalára mindennap ellátogatni, hiszen nagyon különleges, kreatív alkotások születtek egész hónapban. A Katedrások nagyon aktívak, van, aki mindennap alkot.

A művészeti képzésnél maradva, a Katedra szakképzős grafikus évfolyama a napokban a Budapesti Bálnában járt az idei Art Market rendezvényen. Élőben láthatták a kortárs művészet nagyjait, a művészeti galériák kínálatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!