Előadás

2023.10.13. 21:24

Keramikusművészek mutatkoztak be Kecskeméten, a Kápolna Galériában

Pénteken délután David Binns (UK) keramikusművész prezentációját hallhatta a műkedvelő közönség a Kápolna Galériában. 

Lizik-Varga Katalin

A képen balról-jobbra: David Binns, Keenan Vaugh Julies és Emelia Hiltner

Fotó: Lizik-Varga Katalin

A nemzetközileg ismert művész közel negyven évig oktatott a Lancashire Központi Egyetemen, Prestonban. Visszavonulása után, 2020-ban, a Kortárs Kerámia Emeritus Professzora címmel tüntették ki. Egyedi kerámiaalkotásai számos nemzetközi közgyűjtemény és magánkollekció darabjai között szerepelnek.

Alkotási folyamatom során a kontrollált és a véletlen elemei keverednek. Miközben irányítom az agyagot formázó szerszámokat, az eszköz gyakran váratlan módon vág, olyan rétegeket és textúrákat hozva létre, amelyeket nem láttam előre – vallja munkásságáról David Binns. 

A keramikusművész prezentációját követően Keenan Vaugh Julies (USA) és Emelia Hiltner (USA) rezidens művészek bemutatkozó előadását hallhatta az érdeklődő közönség.

Emelia Portlandből érkezett, kerámiát tanult a New York-i Egyetemen. Érdeklődése főleg funkcionális, megtiszteltetésnek érzi, hogy darabjai mások otthonában élhetnek, bekerülhetnek az ételek és italok mindennapi rituáléjába. Keenan pedig Koppenhágában él, autodidakta művész, munkái egy intuitív központból erednek. Úgy gondolja, a gyakorlatban nem agyaggal dolgozik, hanem a sárral kommunikál és a tűznek áldoz.

Az eseménysorozatot a Kecskeméti Kortárs Művészeti Műhelyek - Nemzetközi Kerámia Stúdió szervezte. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!