Rendhagyó tanóra

2023.10.16. 07:00

A hangszerek királynőjét testközelből ismerhetik meg a bajai iskolások

A Magyar Művészeti Akadémia támogatásával az idei tanévben a Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola Szülői Egyesülete matiné koncerttel szeretné gazdagítani az általános iskolás korú gyermekek zenei élményét. Rendhagyó tanórák keretén belül orgona ismertető koncerteket szerveztek, melynek célja hogy a diákok jobban megismerkedhessenek az orgonával.

Rab Rita

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A program különlegességét az adja, hogy nem csak egy egyszerű orgonakoncertet hallhatnak a tanulók, hanem eközben megismerhetik ezt a különleges, a szimfonikus zenekari hangzást is utánozni tudó hangszert. A bajai Liszt Ferenc AMI az ország azon kevés intézményei közé tartozik, ahol orgonaoktatás is zajlik. Dr. Kosóczki Tamás orgonaművész szeretné megismertetni a „hangszerek királynőjét” az általános iskolás diákokkal. Ő lesz a műsorvezetője és előadóművésze a programnak.

– Baján a belvárosi templomban adott a lehetőség, hogy a karzaton található nagy orgonát a templom első részéről is meg lehet  szólaltatni, akárcsak egy koncertteremben, így az előadást közelről  láthatják a diákok. A  darabok közt a gyerekek megismerhetik ennek a hangszernek a különleges működését és egyes neves zeneszerzők életútjának az érdekességébe is betekintést nyerhetnek. A műsor tervezett időtartama 40-45 perc lesz. Az általános iskolák számára a koncertek időpontja első időpontja október 25 szerda – tudtuk meg Pethő Attilától, a Bajai Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjétől.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!