Én és a virágom

2023.09.08. 15:50

Négy országból érkeztek alkotások a halasi egyesület pályázatára – galériával

A Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete ötödik alkalommal írta ki a nemzetközi fotó-, rajz- és meseíró pályázatát Én és a virágom címmel. Kiskunhalas mellett érkeztek alkotások Tompáról, a lengyelországi Újszádencből, a vajdasági Horgosról és Zomborból, valamint Erdélyből, Gyergyószentmiklósról is. A beérkezett alkotásokból a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium aulájában nyílt kiállítás csütörtök délután.

Pozsgai Ákos

A beérkezett alkotásokból a Kiskunhalasi Református Kollégium Szilády Áron Gimnázium aulájában nyílt kiállítás csütörtök délután

Fotó: Pozsgai Ákos

Négy ország, három művészeti ág, 201 alkotó és virágaik, húsz felkészítő pedagógus, két táborszervező csapat, sok szülő, nyolc zsűritag, negyven díjazott alkotás és rengeteg szervezés kellett ahhoz, hogy létrejöjjön a kiállítás – hangoztatta köszöntőjében Mongyi Marianna, a Zöld-híd Halasi Környezetvédők Egyesülete. 

Elmondta azt is, hogy a zsűriben a rajzok értékelésénél Balázs Hajnalka, Sztanyik Magdolna, Kollarics Gábor és Szaszki János, a beérkezett mesék zsűrizésében Veszelszkiné Huszárik Ildikó és Tóthné Felföldi Zsuzsanna, a beküldött fotókat bírálatában Daróczi Csaba és Kiss Csaba vettek részt.  Mongyi Marianna kiemelte, hogy öt éve nemzetközi szinten is lehetőséget ad az egyesület az óvodásoknak, iskolásoknak és felnőtteknek, hogy megmutassák az alkotásokon keresztül a természet szeretetét és a tehetségüket. 

A kiállítást Kuris István László alpolgármester nyitotta meg, aki köszöntőjében nagyra értékelte a beérkezett műveket. – Valamennyi alkotás hűen tükrözi a készítőik érzelem világát és az alkotáshoz szükséges tehetségüket és tudásukat – mondta a városvezető, aki arra biztatta a halasiakat, hogy minél többen nézzék meg a tárlatot.

A kiállítás megnyitóján átadták a nemzetközi pályázat győzteseinek és a helyezetteknek járó díjakat is. Rajzkategóriában első helyezést ért el 5-7 éves korosztályban Miroslawa Gajdosz (Lengyelország-Nowy Sacz), a 8-10 évesek között Németh Zsuzsanna (Kiskunhalas), 11-14 éves korosztályból Sipos Lili (Kiskunhalas), a felnőttek között pedig Bor Mónika (Kiskunhalas).

A fotók ifjúsági kategória első helyezettje Bartók Vivien (Kiskunhalas), a felnőtt kategória győztese Valeria Forgic (Szerbia-Zombor) lett. A felnőtt meseírók között első helyezést ért el Pótári Dorián (Kiskunhalas).

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!