Tárlat

2023.07.06. 17:52

Népművészeti kiállítással kedveztek a kézművesség kedvelőinek Izsákon

Az Azokért az emberekért Egyesület és a Mi örökségünk klub a közelmúltban rendezte meg az I. Izsáki Népművészeti kiállítást, valamint a retró és ügyes kezek délutánját a művelődési házban.

Barta Zsolt

Az érdeklődők láthattak többek között csodálatos hímzéseket, horgolásokat és vert csipkéket is

Forrás: Beküldött fotó

A délután célja a múltunk, örökségünk bemutatása volt, illetve az, hogy összehozzák azokat az embereket, akik otthon különleges kézműves dolgokat készítenek. Az egyesület jövőbeli célja, hogy a környező településekre is továbbvigye a tárlatot, bemutassa az értékeket, amelyeket tovább lehet adni a jövő nemzedéke számára. A kiállításmegnyitón többen is jelezték, hogy szeretnének csatlakozni a kezdeményezéshez. 

Forrás: Beküldött fotó

Több településről, így Izsákon kívül Szabadszállásról, Ágasegyházáról, Bugacról, Nagykátáról, Százhalombattáról is érkeztek a megnyitóra. Az érdeklődők láthattak csodálatos hímzéseket, horgolásokat, vert csipkéket, gobleint, nemezelt termékeket, porcelánfestést, festményeket, grafikát, szobrokat és mézeskalácsot is. Illetve az egyesült és a klub vezetőjének, Farkas Tamásnak régiséggyűjteményének egy kis töredéke is megtekinthető volt.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!