Kecskemét

2023.07.13. 13:41

Az Európa-bajnokságon is a dobogó legtetejére álltak a Dance For Art táncosai – galériával

Eseménydús, remek eredményekkel színesített heteken van túl a kecskeméti Dance for Art Táncegyesület. Nincs azonban megállás, hiszen a vakáció alatt is a fiatalok már készülnek az őszi versenyszezonra, és a decemberi gálaműsorra.

Sebestyén Hajnalka

Gálaműsor

Fotó: Kolyankovszky Csaba

Nagy Zsuzsa, a Dance For Art vezetője számolt be a részletekről. – Mint minden évben, most is, a nyár elején megrendeztük a Dance for Art Táncegyesület önálló, másfél órás show-műsorát a Hírős Agóra Kulturális és Ifjúsági Központban. Pán Péter és Sohaország lakóinak segítségével táncosaink egy álomvilágba kalauzolták el a nézőket, ahol színpompás kosztümökben, mesebeli kellékkel kápráztatták el őket. Sohaország - Ha megállíthatnád... című előadásukban az apró, ám annál bölcsebb Csingiling kísérte végig Pán Pétert és Wendyt a felnőtté válás izgalmas útján a tánc nyelvén. Mindannyiunkban megfogalmazódik a kérdés, hogy hova tűnik el ilyen hirtelen az idő a mindennapokból? Hiszen a soha valahogy mégis eljön és az örökké valahogy mégis véget ér. Az idő múlását szemléltető koreográfia és tánciskolánk több másik tánca is az idei évben már számos versenyen kiváló helyezést értek el – tette hozzá Nagy Zsuzsa, majd megosztotta az eredményeket.

– A Magyar Látványtánc Sportszövetség által megrendezett kvalifikációs versenyen, majd az Országos Bajnokságon is sikeresen helyt álltak a táncosaink, mellyel kvalifikációt nyertek az Európa-bajnokságra. A Balatonfüreden megrendezett XIII. Stage Dance European Championship megméretésen a Dance for Art junior verseny csapata 1. helyen végzett, valamint a zsűri különdíját és a közönségdíjat is elnyerték – kezdte az eredmények ismertetését Nagy Zsuzsa. 

Mint mondta, a 007-Nincs idő meghalni című koreográfiával már régóta készültek a fiatalok, hiszen ezt a nézők már tavaly decemberben láthatták a Dance for Art évzáró gálaműsorán. 

– A felnőtt csoport is eredményesen szerepelt, hiszen ők is Európa-bajnoki címet nyertek és megszerezték a zsűri különdíját. Kovács Bítia és Szemerédi Gréta egyéni duójukkal harmadik helyen végeztek. Király Amanda és Hegedűs Máté párosa szintén első helyezést ért el a versenyen, valamint a zsűritől kapott különdíjjal és közönségdíjjal is sikerült megkoronázniuk a versenyszezont. Ugyanakkor nincs megállás, hiszen a táncosok a vakáció ellenére is hatalmas örömmel folytatják az edzéseket, melyeken már a 2023 decemberére tervezett következő műsorra, valamint a következő versenyszezonra is elkezdik a felkészülést – mondta végül.


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!