Művészet

2023.06.30. 11:03

Megháromszorozódott a kunbaracsi szakkörök kiállítási anyaga

Másodszor rendeztek kiállítást a Nemzeti Művelődési Intézet által támogatott kézműves foglalkozások anyagából Kunbaracson.

Gulyás Sándor

Nemez-, vessző- és csomózott makramé tárgyakat lehetett látni a tárlaton

Fotó: Kenderesi Ilona

– Kecskeméti járás legkisebb településeként Kunbaracs másodszor csatlakozott a Nemzeti Művelődési Intézet (NMI) SZAKKÖR programsorozatához. Korábban a nemezeléssel és a mézeskalács készítéssel ismerkedtek a település lakói, a tavalyi évtől már három szakköri csoport működik párhuzamosan, a vesszőfonás, a nemezelés és a makramé. Az előző évhez képest, így háromszor annyi terméket állítunk ki a Faluház nagytermében – mondta el hírportálunk érdeklődésére Kenderesi Ilona szakkörvezető.

A nemez-, vessző- és csomózott makramé tárgyakat nemcsak csodálni lehetett, hanem ki is lehetett próbálni egy-egy technikát. 

A szakköri tagokkal nemezlabdát, nemezgyűrűket és -karkötőket, makramé kulcstartókat készítettek a gyerekek. A jó hangulatot a játékos, közös alkotás adta. A falra vetített vicces képek és videók, amelyek a tavaly novemberben indult szakkörök boldog és fáradságos pillanatait örökítették meg. Az érdeklődők megismerkedhettek az ősszel induló új szakkörökkel is. Folytatódik a nemezelés, most már harmadik éve, új lehetőségként pedig a gyertyaöntést és a papírfonást lehet majd kipróbálni.

Az érdeklődők ki is próbálhatták a különböző technikákat
Fotó: Kenderesi Ilona

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!