Kecskeméti Animációs Filmfesztivál

2023.06.13. 19:07

KAFFFER művészeti vásár is színesíti a kecskeméti KAFF programjait

Egy hét múlva kezdődik Kecskeméten a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál (KAFF), ahol öt napon át 60 órányi animációt és megannyi színes programot élvezhetnek az ingyenes fesztivál látogatói.

Sebestyén Hajnalka

Forrás: KAFF

Június 21-25. között zajlik majd a 16. Kecskeméti Animációs Filmfesztivál több helyszínen. A nemzetközi seregszemlén a két év alatt készült magyar és európai animációs mozi- és televíziós filmeket vetítik le a közönségnek és a szakmai zsűrinek. A részletekről kedden tartottak sajtótájékoztatót Budapesten, a kecskeméti sajtómunkatársak pénteken tudhatnak meg további információkat. 

A jövő szerdán induló filmfesztiválon a közönség többek között válogatást láthat az idén 60 éves M. Tóth Éva, a 70. születésnapját ünneplő Horváth Mária, a szintén 70 esztendős Tóth Pál, Paja és a 80 éves Ternovszky Béla munkásságából. Nyolc egész estés film pereg majd a versenyprogramban, melyek között a világ legrangosabb animációs filmfesztiválján, Annecy-ban, Bucheonban, az Európai Filmdíjon és a Tokyo Anime Award-on is díjat nyert alkotások is szerepelnek. Versenyen kívül fut majd három egész estés európai film, de látható lesz Kovásznai György egy ritkán vetített munkája és Buda Flóra Anna Cannes-i nyertes 27 című alkotása is. Az idei fesztivál új kezdeményezése a KAFFFER művészeti vásár, ahol öt művészeti egyetem tehetséges hallgatói saját készítésű portékáit fogják árusítani.

További részletek elérhetők https://2023.kaff.hu/ oldalon, és a pénteken a kecskeméti sajtótájékoztató után a baon.hu hírportálunkon. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!