Kunszentmiklós

2023.05.21. 17:59

Álmait, érzéseit festi meg Pappné Bernáth Judit – galériával

Pappné Bernáth Judit alkotásaiból nyílt kiállítás szombaton „Kisvárosi Színek” címmel a kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Művelődési Központ aulájában. A tárlat az alkotó első önálló bemutatkozása volt. A képeket Horváth Tibor, a Kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Iskola igazgatója ajánlotta a közönség figyelmébe.

Gulyás Sándor

A közönség visszajelzései önbizalmat adnak és alkotásra biztatnak- fogalmazott Pappné Bernáth Judit

Fotó: Gulyás Sándor

Pappné Bernáth Judit gyermekkora óta vonzódott a képzőművészethez. A benne rejlő tudást sokáig nem tudta kamatoztatni. Néhány éve vette a kezébe a ceruzát, majd az ecsetet. Autodidakta módon próbálta elsajátítani az akrilfestés technikáját, majd egy kecskeméti festőkörben bővítette tudását, amit később a budapesti Piktor tanodában mélyített el. Aktív résztvevője Szikszai Sándor festőművész foglalkozásainak. Kedvenc témái az utcarészletek, épületek, virágcsendéletek. Leginkább az akril és az akvarell technikát részesíti előnyben.

– Judit nem csak virágokat, épületeket fest, hanem érzéseket, álmokat, hangulatokat. Színei megnyugtatnak bennünket, könnyed vonalai külön jelentést hordoznak. Gyere ide, nézd meg, felejtsd el a bánatod, legyél magad is derűs, töltődj fel a fénnyel. Képei életigenlők, a tájban, a házakban ott vannak az emberek, még ha nem is látszanak. Ott van bennük az alkotó csendes valója, ami arra bíztat bennünket, hogy ne késlekedjünk, mert soha nincs késő, hogy megvalósítsuk álmainkat – méltatta Pappné Bernáth Judit munkáit Horváth Tibor, a Kunszentmiklósi Varga Domokos Általános Iskola igazgatója.

A kunszentmiklósi festőnőnek ez az első önálló kiállítása, képeivel több csoportos és kamaratárlaton mutatkozott be Budapesten, Kunszentmiklóson és Kunbábonyban.

– A hétvégén ünnepeljük Blumberg és Kunszentmiklós testvérvárosi kapcsolatának 25. évfordulóját. Ennek okán úgy válogattam össze a tárlat anyagát, hogy számos, a várost ábrázoló kép kerüljön a falakra. A közönség emellett ízelítőt kap a mediterrán utcarészleteimből és virágcsendéleteimből is. A közönség visszajelzései azok, amik önbizalmat adnak és alkotásra biztatnak. Ez számomra az igazi siker. A terveim szerint a nyáron ismét bemutatkozom alkotásaimmal a nyilvánosság előtt – tette hozzá Pappné Bernáth Judit. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!