Tárlat

2023.05.23. 14:09

A gyöngyfűző szakkör alkotásait állították ki a Kiskunhalasi Csipkeházban – galériával

Közösségi alkotások címmel nyílt kiállítás a Kiskunhalasi Csipkeházban a helyi Kézimunka és Gyöngyfűző Szakkör tagjainak alkotásaiból. A kiállítást Kun Zsófia, a Nemzeti Művelődési Intézet Bács-Kiskun vármegyei igazgatója nyitotta meg.

Pozsgai Ákos

A kiállításon a Kézimunka és Gyöngyfűző Szakkör tagjainak munkáit láthatjuk

Fotó: Pozsgai Ákos

A kiállítók között volt olyan alkotó, aki korábban még hasonlóval sem foglalkozott, a halasi szakkörben azonban néhány hónap alatt sikerült elsajátítania a gyöngyfűzés tudását, derült ki a kiállítás megnyitóján, ahol az is nyilvánvalóvá vált, hogy a szakkör egyben baráti társaságként is működött, hiszen az együtt eltöltött idő összekovácsolta a résztvevőket.

Kuris István László, Kiskunhalas alpolgármestere köszöntőjében kiváló kezdeményezésnek nevezte a gyöngyfűző szakkört és szerinte minden hasonlót támogatnia kell az önkormányzatnak.  

Kun Zsófia elmondta, hogy míg a program első körében intézmények pályázhattak a különböző szakkörökre, a második fordulóban pedig már civilek szervezetek is pályázhattak és részt vehettek a programban.

A Tudásunkkal kézen fogva a közösségekért elnevezésű program harmadik pályázati felhívása is elérhető, a program a művelődő közösségek létrehozásának támogatása mellett támogatja a közösségek építését, a helyi kulturális értékek erősítését és egyben szemléletformáló is és elősegíti az aktív közösségi együttműködések létrejöttét. – A tavalyi 15 szakág az idei évben további három elemmel: a baba-mama horgolás, a natúrkozmetika és szövés kereten szakkörrel egészült ki – mondta el Kun Zsófia, aki elismerően szólt a halasi hölgyek munkáiról, akik aktívan részt vesznek a programban, a közösségek házában például makramézni tanultak a program résztvevői.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!